img { width: 100%; height: auto; }

Denne pestoen er basert på ruccola, og er utrolig rik på smak! Topp pestopastaen med litt ekstra ruccola, parmesan og stekte reker, og jeg lover at denne definitivt vil bli en favoritt rundt middagsbordet.

 

Print

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pestopasta laget av ruccolapesto med reker og parmesan

Nydelig pestopasta med reker


  • Forfatter: Ida
  • Total tid: 45 minutter
  • Porsjoner: 4 personer 1x

Beskrivelse

Pesto er så godt! I denne retten får du pesto basert på ruccola, blandt med pasta og stekte reker. Topp det hele med ruccola og revet parmesan, så har du en kjempegod middag.


Ingredienser

Skaler oppskrift

Pestopasta

  • 400 g pasta (jeg bruker fersk tagliatelle)
  • 130 g ruccola
  • 60 g ristede pinjekjerner
  • 2 fedd hvitløk
  • 50 g ferskrevet parmesan
  • 0,5 dl extra virgin olivenolje
  • 0,5 ss peppermix
  • 0,5 ss havsalt

Topping

  • 450 g reker
  • Ruccola
  • Revet parmesan

Slik gjør du

  1. Det første du bør gjøre er å skrelle rekene. Dette er det mest tidkrevende arbeidet med denne retten, resten går ganske raskt.
  2. Når du har skrellet ferdig rekene kan du legge dem til side i en bolle med plastfolie over, dem skal stekes til slutt.

Slik lager du ruccolapestoen:

  1. Finn frem en mellomstor bolle.
  2. Ha i ruccola, (spar litt av ruccolaen til topping), ferdigrevet fersk parmesan (spar litt av parmesanen til topping), grovhakket hvitløk, ekstra virgin olivenolje, salt, pepper og ristede pinjekjerner (finner du ikke ristede pinjekjerner kan du steke de selv i en tørr stekepanne til de så vidt får farge).
  3. Bruk stavmikser til å kjøre alt sammen til pesto. Denne oppskriften gir ca. 250 g pesto.

Sett sammen pastaretten:

  1. Når pestoen er ferdig kan du koke opp vannet til pastaen.
  2. Kok pastaen etter anvisningen på pakken.
  3. Mens pastaen koker steker du rekene.
  4. Ta litt olje i en stekepanne og sett på høy varme.
  5. Ha i rekene. De skal stekes veldig raskt med litt salt og pepper. Når de begynner å krølle seg er de klare.
  6. Legg rekene over i en skål.
  7.  Bland pestoen og pastaen sammen.
  8. Server pestopastaen toppet med stekte reker, revet parmesan og ruccola.

Pestopasta med reker

Notater

Er du ikke så glad i reker kan du bytte dem ut med kyllingfilet. Skjær kyllingfiletene i biter, og stek dem i en stekepanne med litt salt og pepper.

Ønsker du en vegetarrett kan du fjerne rekene, og sitte igjen med en god pestopasta.

  • Kategori: Pasta
  • Metode: Miks
  • Kjøkken: Italiensk

Nøkkelord: pesto, pasta, reker, parmesan

Pin It on Pinterest

Share This