img { width: 100%; height: auto; } Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Hamburger med biff og asiatisk saus, med most avokado og agurk på hamburgerbrød

Biffburger med asiatisk marinade


  • Forfatter: Ida
  • Total tid: 45 minutter
  • Porsjoner: 2 burgere 1x

Beskrivelse

Kjempegod biffburger med asiatiske smaker. Istedenfor kjøttdeig har jeg brukt ordentlig biff, stekt den til medium, og skjært den i skiver. Jeg blandet kjøttet med deilig marinade, og toppet med avokado, agurk og koriander.


Ingredienser

Skaler oppskrift

Biffburger

  • 400 g biff av det slaget du liker
  • 2 små sjalottløk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 chili, finhakket
  • 4 ss Ketjap manis
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss olje
  • 1/2 ts hvit pepper
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt koriander

Tilbehør

  • Hamburgerbrød
  • Majones
  • Litt ekstra Ketjap manis
  • Agurk
  • Salatblader
  • 2 avokado, most
  • Frisk koriander
  • 1 lime, saften
  • Salt og pepper

Slik gjør du

Bland sammen ingrediensene til marinaden i en bolle. Ha i biffen og la den marinere i minst 30 minutter, gjerne over natten i kjøleskapet.

Slik steker du biff:

  1. Stek kjøttet på sterk varme for å få god stekeskorpe.
  2. Når det begynner å piple kjøttsaft ut på oversiden, flipper du biffen over på andre siden.
  3. Når det pipler kjøttsaft ut på oversiden igjen er biffen klar.
  4. Ta ut biffen av stekepannen og la det hvile litt (ca. 5 min). Da får saftene trekt seg inn i kjøttet, så det ikke «renner ut» når du skjærer i kjøttet.

Klargjør tilbehøret:

  1. Mens kjøttet hviler moser du avokadoene i en bolle. Ha i salt, pepper, noen dråper limejuice og bland sammen.
  2. Skjær opp resten av grønnsakene. Jeg brukte en ostehøvel for å skjære agurken i lange og brede strimler.
  3. Når kjøttet har fått hvilt skjærer du det opp i tynne skiver.

Slik bygger du burger:

  1. Ha majones på bunnen av hamburgerbrødet, deretter salatblader og agurk.
  2.  Ha på kjøttet, toppet med ekstra Ketjap manis eller marinade.
  3. Til slutt topper du med avokadoblandingen, koriander og en skvis med limejuice. Ha på hamburgerbrød-toppen og server!

 

Satayburger med biff, agurk og most avokado på hamburgerbrød

  • Kategori: Burger
  • Metode: Steking
  • Kjøkken: Asiatisk

Nøkkelord: burger, avokado, asiatisk, hamburger

Pin It on Pinterest

Share This