Beskrivelse
Kjempegod biffburger med asiatiske smaker. Istedenfor kjøttdeig har jeg brukt ordentlig biff, stekt den til medium, og skjært den i skiver. Jeg blandet kjøttet med deilig marinade, og toppet med avokado, agurk og koriander.
Ingredienser
Skaler oppskrift
Biffburger
- 400 g biff av det slaget du liker
- 2 små sjalottløk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 chili, finhakket
- 4 ss Ketjap manis
- 1 ss brunt sukker
- 1 ss olje
- 1/2 ts hvit pepper
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts malt koriander
Tilbehør
- Hamburgerbrød
- Majones
- Litt ekstra Ketjap manis
- Agurk
- Salatblader
- 2 avokado, most
- Frisk koriander
- 1 lime, saften
- Salt og pepper
Slik gjør du
Bland sammen ingrediensene til marinaden i en bolle. Ha i biffen og la den marinere i minst 30 minutter, gjerne over natten i kjøleskapet.
Slik steker du biff:
- Stek kjøttet på sterk varme for å få god stekeskorpe.
- Når det begynner å piple kjøttsaft ut på oversiden, flipper du biffen over på andre siden.
- Når det pipler kjøttsaft ut på oversiden igjen er biffen klar.
- Ta ut biffen av stekepannen og la det hvile litt (ca. 5 min). Da får saftene trekt seg inn i kjøttet, så det ikke «renner ut» når du skjærer i kjøttet.
Klargjør tilbehøret:
- Mens kjøttet hviler moser du avokadoene i en bolle. Ha i salt, pepper, noen dråper limejuice og bland sammen.
- Skjær opp resten av grønnsakene. Jeg brukte en ostehøvel for å skjære agurken i lange og brede strimler.
- Når kjøttet har fått hvilt skjærer du det opp i tynne skiver.
Slik bygger du burger:
- Ha majones på bunnen av hamburgerbrødet, deretter salatblader og agurk.
- Ha på kjøttet, toppet med ekstra Ketjap manis eller marinade.
- Til slutt topper du med avokadoblandingen, koriander og en skvis med limejuice. Ha på hamburgerbrød-toppen og server!
- Kategori: Burger
- Metode: Steking
- Kjøkken: Asiatisk
Nøkkelord: burger, avokado, asiatisk, hamburger