img { width: 100%; height: auto; } Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Chocolate chip cookies kjeks med melkesjokolade

Chocolate chip cookies


  • Forfatter: Ida
  • Forberedelser: 28 minutter
  • Koketid: 12 minutter
  • Total tid: 40 minutter
  • Porsjoner: ca. 20
  • Kosthold: Vegetar

Beskrivelse

Disse cookiesene kommer du ikke til å ha liggende lenge. De er sprø på utsiden, myke på innsiden og har god smak av salt og søtt. Mmm.


Ingredienser

Skaler oppskrift
  • 8 dl hvetemel
  • 220 g meierismør
  • 300 g brunt sukker
  • 100 g hvitt sukker
  • 1 1/4 ts bakepulver
  • 2 ts salt
  • 2 egg
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 250 g melkesjokolade, grovhakket
  • Eventuelt havsalt

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 °C.
  2. Smelt smøret på lavest mulig varme i en kjele mens du rører litt.
  3. Visp sammen mel, bakepulver og salt i en bakebolle. Sett bollen til side.
  4. Hent en annen stor bolle. Hell det smeltede smøret i bollen og visp inn sukkeret.
  5. Ha i ett og ett egg, og visp det hele sammen med vaniljeekstrakt til slutt.

    Chocolate chip cookies

  6. Bruk så en slikkepott og vend inn melblandingen og sjokoladen.
  7. Sett deigen i kjøleskapet i 5 minutter.
  8. Deretter ruller du små baller (ca. 1 ss store), og legger de på et stekebrett med bakepapir.
    Chocolate chip cookies

     

  9. Ønsker du en litt saltere smak kan du strø ballene med litt havsalt på toppen.
  10. Stek cookiesene midt i ovnen i ca. 12 minutter.

    Chocolate chip cookies

  11. Avkjøl dem deretter på rist.
    Chocolate chip cookies

     

  • Kategori: Bakst
  • Metode: Stekeovn
  • Kjøkken: Amerikansk

Nøkkelord: cookies, sjokolade, sjokoladekjeks, chocolate chip, havsalt

Pin It on Pinterest

Share This