img { width: 100%; height: auto; } Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Creamy eggnog eggetoddy med kanel

Creamy eggnog


  • Forfatter: Ida
  • Total tid: 45 minutter
  • Porsjoner: 1 liter 1x
  • Kosthold: Vegetar

Beskrivelse

Kom i ordentlig julestemning med denne eggelikøren. Den passer supert som en fordrink til julefesten, eller som en liten dessert.


Ingredienser

Skaler oppskrift
  • 6 eggeplommer
  • 100 g sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 5 dl helmelk
  • 1 vaniljestang
  • 2 kanelstenger
  • 1 klype salt
  • 3/4 ts malt muskatnøtt
  • 1,5 dl whisky, cognac eller vodka

Slik gjør du

  1. Ta frem en medium stor kjele.
  2. Ha i melk, fløte, kanelstenger, frø fra vaniljestang og hele vaniljestangen, muskatnøtt og salt på medium temperatur.
  3. Rør det hele sammen til det begynner å koke.
  4. Ta kjelen a platen, og la det kjøle seg ned.
  5. Ta ut kanelstengene og vaniljestangen.
  6. Ta frem en liten bolle.
  7. Visp eggene i bollen sammen med sukker til det tykner.
  8. Forsiktig heller du i melkeblandingen litt og litt sammen med eggene og visper det sammen.
  9. Ha hele blandingen tilbake i kjelen.
  10. Ha på medium varme.
  11. Visp til det når ca. 70 °C (bruk gjerne et termometer for å sjekke).
  12. Ta kjelen av platen og la det stå til det får romtemperatur.
  13. Visp deretter inn ønsket alkohol, eller la være hvis du ikke ønsker alkohol.
  14. Ha eggnogen i en flaske og ha den i kjøleskapet i 2 timer, eller over natten. Den tykner mer når den kjøles ned.
  15. Server med et lite dryss med malt muskatnøtt eller kanel. (Den varer ca. 4-5 dager i kjøleskapet).

Creamy eggnog

  • Kategori: Jul
  • Metode: Koking
  • Kjøkken: Amerikansk

Nøkkelord: egg, eggedosis, jul, likør

Pin It on Pinterest

Share This