img { width: 100%; height: auto; } Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Crispy knuste poteter med pesto, pinjekjerner, ruccola og parmesan

Crispy pestopoteter


  • Forfatter: Ida
  • Forberedelser: 20 minutter
  • Koketid: 10 minutter
  • Total tid: 30 minutter
  • Porsjoner: 4 1x
  • Kosthold: Vegetar

Beskrivelse

Disse sprøe pestopotetene  gir deg virkelig ann i munnen! De er sprø på utsiden og myke på innsiden, med masse smak selvsagt.


Ingredienser

Skaler oppskrift
  • 800 g poteter (ferdig kokte, gjerne med skall)
  • 11/2 porsjon hjemmelaget pesto
  • 7 skiver parmesan
  • 30 g pinjekjerner, ristede
  • 1 neve ruccola
  • 1 klype havsalt
  • 2 ss rapsolje

Slik gjør du

Crispy pestopoteter

 

  1. Del alle potetene medium store biter. Har du ikke ferdig kokte poteter bør de kokes møre først. Koketiden avhenger av størrelsen på potetene.
  2. Knus potetene forsiktig med flatsiden av en kniv og ha på havsalt. Det er meningen at potetene skal henge sammen når du knuser de, dette er enklere hvis potetene har skinn. Hvis potetene ikke har skinn går det også greit, men det er litt vanskeligere å få de til å henge sammen.
  3. Varm en stor stekepanne med olje som dekker hele bunnen i stekepannen.
  4. Sett stekepannen på medium høy varme.
  5. Når oljen er klar har du i potetene. Du sjekker om oljen er klar ved å ta litt vann på fingeren å «knipse» det i stekepannen. Hvis det putrer godt er oljen klar. Ikke overfyll stekepannen, potetene skal ikke ligge oppå hverandre de skal alle ligge flatt på stekepannebunnen. Har du for mye poteter kan du steke i to runder, eller bruke flere stekepanner.
  6. Etter ca. 4-5 minutter skal potetene ha fått en god og gylden skorpe. Da kan du snu dem og steke dem videre i 4-5 minutter til på andre siden.
  7. Mens potetene steker kan du lage pestoen. Oppskrift på pesto finner du her.
  8. Når potetene er klare kan du la dem renne av seg på et kjøkkenpapir.
  9. Ha potetene over på et fat, ha over klatter med pesto og topp med shavet parmesan, havsalt, ruccola og pinjekjerner.

Crispy pestopoteter

  • Kategori: Tilbehør
  • Metode: Steking
  • Kjøkken: Italiensk

Nøkkelord: potet, ruccola, crispy, ruccola, parmesan

Pin It on Pinterest

Share This