img { width: 100%; height: auto; } Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Fylt pasta med ricotta og spinat med ruccola og tomatsaus

Fylt pasta med ricotta og spinat


  • Forfatter: Ida
  • Forberedelser: 35 minutter
  • Koketid: 25 minutter
  • Total tid: 1 time
  • Porsjoner: 6 1x
  • Kosthold: Vegetar

Beskrivelse

Skikkelig comfort food! Her får du ovnsstekt pasta med tomatsaus og deilig ricottafyll med spinat.


Ingredienser

Skaler oppskrift

Fylt pasta

  • 200 g pasta, jeg brukte lumaconi-pasta som jeg kjøpte på Meny
  • 250 g ricotta
  • 2 ss crème fraîche
  • 65 g spinat
  • 1 egg
  • 1 neve frisk basilikum, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 50 g parmesan, finrevet

Tomatsaus

  • 2 bokser hermetiske hakkede tomater
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 1,5 dl rødvin
  • 1 ss rødvinseddik
  • 3 klyper havsalt

Topping

  • 60 g revet ost
  • Ruccola

 


Slik gjør du

Slik lager du tomatsausen

  1. Start med å ta frem og hakke opp det du trenger til tomatsausen.
  2. Ta frem en stekepanne med høye kanter.
  3. Ha oppi en dæsj olivenolje og sett på medium varme.
  4. Ha oppi sjalottløk, og stek til den blir blank.
  5. Ha oppi hvitløk og rødvin.
  6. Gi rødvinen et oppkok, og la den småkoke og redusere til det halve.
  7. Ha oppi hakkede tomater, rødvinseddik og salt.
  8. La sausen småkoke på lav varme mens du lager resten av retten.

Slik tilbereder du pastaen og fyllet

  1. Ta frem en mellomstor kjele med vann og litt salt.
  2. Kok pastaen etter tilberedningen på pakken.
  3. Mens pastaen koker kan du lage fyllet.
  4. Kutt av stilkene på spinaten, før du grovhakker den.
  5. Stek spinaten på medium varme, til den «faller sammen».
  6. Ta frem en mediumstor bolle.
  7. Ha i ricotta, crème fraîche, egg, basilikum og hvitløk.
  8. Bland deretter inn parmesan, spinat, salt og pepper.
  9. Ha fyllet i en pose, og skjær av en av tuppene på posen slik at du lager en sprøytepose.
  10. Ta opp en og en lumaconi-pasta og sprøyt inn fyll.

Fylt pasta med ricotta og spinat

Slik setter du sammen retten

  1. Ta frem en ildfast form.
  2. Ha i tomatsausen.
  3. Legg i de fylte lumaconi-pastaene rundt om i tomatsausen.
  4. Topp med revet ost.
  5. Ta aluminiumsfolie rundt formen, og sett formen inn i ovnen på 200 °C i 25 minutter.
  6. Topp retten med ruccola, og server rundstykker og salat ved siden av.

Fylt pasta med ricotta og spinat

Notater

Hvis du har igjen skalken av parmesanen, blir sausen ekstra god hvis du deler den opp i mindre biter og hiver den oppi. La den smelte godt inn, så får du en god og rund smak.

I denne retten lønner det seg å bruke en pasta som er stor og hul, så du får fylt den opp til randen med det gode fyllet. Jeg brukte Lumaconi-pasta, men det finnes mange andre pastatyper du kan bruke også.

  • Kategori: Pasta
  • Metode: Stekeovn
  • Kjøkken: Italiensk

Nøkkelord: pasta, ricotta, ovnsstekt pasta, spinat, ruccola

Pin It on Pinterest

Share This