img { width: 100%; height: auto; } Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Hvit pizza med trøffelolje, parmesan, spekeskinke, ruccola og hvit saus

Hvit pizza med trøffelolje


  • Forfatter: Ida
  • Forberedelser: 1 time 20 minutter
  • Koketid: 10 minutter
  • Total tid: 1 time 30 minutter
  • Porsjoner: 4 porsjonspizzaer 1x

Beskrivelse

En av de beste pizzaene jeg vet om! Hvit pizza med sprø bund, kremete saus, trøffelolje og frisk ruccola.


Ingredienser

Skaler oppskrift

Pizzadeig

  • 25 g tørrgjær (1/2 pakke)
  • 3 dl vann
  • 1/2 dl olivenolje
  • 400 g hvetemel
  • 1 ts salt

Pizzasaus

  • 1 boks crème fraîche
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 150 g parmesan, finrevet
  • 4 ts trøffelolje
  • 4 klyper havsalt
  • 2 ts pepper

Pizzatopping

  • 3 pakker fersk mozzarella, i skiver
  • Fersk parmesan, skivet med ostehøvel
  • Dråper med trøffelolje
  • Havsalt
  • Stranda-skinke

Slik gjør du

Slik lager du pizzadeigen

  • Rør gjæren ut i lunkent vann i en mindre bolle.
  • Ta frem en stor bakebolle.
  • Bland sammen mel og salt, før du tilsetter vann med gjær og olivenolje.
  • Elt deigen sammen i ca. 10 minutter til den blir myk og smidig.
  • Sett deigen på et lunt sted med kjøkkenhåndkle over, og la den heve til dobbel størrelse (ca. 40-60 minutter).
  • Etter at deigen har hevet deler du den i fire like store deler.
  • Legg delene over på en stekeplate med bakepapir og strø over litt mel på toppen.
  • Legg over et kjøkkenhåndkle og la de hvile i 20 minutter.

Slik lager du pizzasausen

  • Finn frem en medium stor bolle.
  • Rør crème fraîche sammen med revet parmesan, trøffelolje, hvitløk, salt og pepper. Parmesanen i sausen smelter når du setter pizzaen i ovnen.

Slik setter du sammen pizzaen

  1. Kjevle ut pizzabunnen til størrelse som en middagstallerken.
  2. Ha på noen spiseskjeer med hvit pizzasaus.
  3. Legg på noen skiver mozzarella.
  4. Sett pizzaene i forvarmet ovn på 250 °C enten på en varmet pizzastein, eller på et stekebrett.
  5. Stek pizzaen i 8-10 minutter, eller til osten får en gylden farge og bunnen er sprø.
  6. Topp deretter pizzaen med revet Stranda-skinke, noen skiver parmesan, ruccola, havsalt og noen ekstra dråper trøffelolje.
  7. Har du noe saus til overs er det veldig godt hvis du varmer den litt slik at parmesanen smelter, og drypper over litt på toppen av pizzaen ved servering.

Håper du synes den ble like godt som det jeg synes!

 

Hvit pizza med trøffelolje og parmesan

Notater

Trøffeloljen kjøpte jeg på Meny.

  • Kategori: Pizza
  • Metode: Stekeovn
  • Kjøkken: Italiensk

Nøkkelord: pizza, parmesan, trøffel, hvit saus, spekeskinke

Pin It on Pinterest

Share This