img { width: 100%; height: auto; } Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kakao med krem i brun kopp

Kakao med kremtopp og en klype havsalt


  • Forfatter: Ida
  • Forberedelser: 5 minutter
  • Koketid: 10 minutter
  • Total tid: 15 minutter
  • Porsjoner: 6-7 kopper 1x

Beskrivelse

En god og varmende kopp med kakao er det få som kan motstå – og denne er i tillegg toppet med havsalt. Havsaltet gir en ekstra god smak, som gjør at du sikkert vil forsyne deg både to og tre ganger.


Ingredienser

Skaler oppskrift

Kakao:

  • 1 plate kokesjokolade, 60 – 70%
  • 710 dl helmelk, etter smak
  • Salt
  • Brunt sukker

Krem:

  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 1/2 ss vaniljesukker

Slik gjør du

  1. Hakk sjokoladen i små biter og ha den i en kasserolle sammen med ca. 1/4 av melken.
  2. Varm opp på middels temperatur uten at det koker, og rør hele tiden.
  3. Spe på med resten av melken, og varm opp til kokepunktet. Sjokoladen skal ikke koke.
  4. Ha gjerne i en klype salt og sukker, og hvis man vil litt chili og kanel. Topp gjerne med pisket krem og marshmallows.
  • Kategori: Varm drikke
  • Metode: Oppvarming

Nøkkelord: kakao, sjokolade, krem

Pin It on Pinterest

Share This