img { width: 100%; height: auto; } Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kjøttgryte med hint av blåmuggost

Kjøttgryte med hint av blåmuggost


  • Forfatter: Ida
  • Forberedelser: 25 minutter
  • Koketid: 3 timer
  • Total tid: 3 timer 25 minutter
  • Porsjoner: 4 1x

Beskrivelse

En god og mettende kjøttgryte med hint av blåmuggost. Kjøttet blir så deilig og mørt at det faller fra hverandre, og blåmuggosten gir en ekstra smak som får deg til å spise hver dråpe!


Ingredienser

Skaler oppskrift

Kjøttgryte

  • 1 rødløk, finhakket
  • 150 g sjampinjong, delt i fire
  • 500 g oksekjøtt (gjerne høyrygg), delt i mellomstore biter
  • 100 g bacon, delt i biter
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss tomatpuré
  • 1/2 flaske rødvin
  • 1 ts sukker
  • 50 g blåmuggost
  • 1 dl fløte
  • 1 laurbærblad
  • Sitronsaft
  • Frisk basilikum

Potet- og sellerirotstappe

  • 400 g skrelte mandelpoteter
  • 400 g sellerirot, renset og kuttet i terninger
  • 50 g smør
  • 50 g revet parmesan
  • Sitronsaft, mengde etter smak
  • 2 ss crème Fraîche
  • 2 never bladpersille, hakket
  • 1 ss Dijon sennep
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Varm smør og olje i en gryte, og stek kjøttbitene på høy varme slik at de blir brunet.
  2. Ta ut kjøttet og sett det til side, mens du steker sjampinjongene til de får farge.
  3. Legg soppen til side sammen med kjøttet.
  4. Stek baconbitene til de får farge, tilset deretter løk og hvitløk.
  5. La dette surre sammen til løken blir myk, og baconet er ferdig stekt.
  6. Tilsett kjøttet og soppen i gryta, rør inn tomatpuré.
  7. Ha deretter i rødvin, sukker, laurbærblad og blåmuggosten.
  8. Smak deg gjerne frem til hvor mye blåmuggost du vil ha. Personlig synes jeg det er godt med en del.
  9. La gryta småputre på lav/medium varme i 3 timer.
  10. Rør gjerne rundt i gryta noen ganger, og ha i mer rødvin hvis det ser ut som gryta koker tørr.
  11. På slutten av koketiden tilsetter du fløte, og smaker til med salt, pepper og sitronsaft.

Slik lager du potet- og sellerirotstappen

  1. Kok ferdig kuttet potet og selleri i usaltet vann.
  2. Hell av vannet.
  3. Mos grønnsakene med en stapper.
  4. Visp inn smør, parmesan, crème fraîche, sitronsaft, persille, salt og pepper.

Server kjøttgryten sammen med potet- og selleristappe, toppet med basilikum.

Da er det bare å kose seg, med deilig og varmende gryte!

Notater

Smak gjerne til med blåmuggosten før du har alt oppi, så regulerer du selv hvor mye smak du vil ha av blåmuggost.

  • Kategori: Gryterett
  • Metode: Langtidskoking

Nøkkelord: gryterett, kjøtt, blåmuggost, kjøttgryte, potetstappe

Pin It on Pinterest

Share This