img { width: 100%; height: auto; } Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Nydelig tzatziki med revet agurk, kalamata oliven, hvitløk og pitabrød

Nydelig tzatziki


  • Forfatter: Ida
  • Total tid: 20 minutter
  • Porsjoner: 1 medium stor bolle 1x
  • Kosthold: Vegetar

Beskrivelse

Kremete og god tzatziki, med kjente greske smaker. Denne lille retten passer godt ved siden av grillmat, gresk salat, som dipp til godt brød, eller ved siden av greske kjøttboller.


Ingredienser

Skaler oppskrift
  • 1/2 stor agurk, revet
  • 2 fedd hvitløk, revet
  • 2 ss ekstra god olivenolje
  • 500 g gresk yoghurt
  • 1 liten neve frisk dill, hakket
  • 1 liten neve frisk mynte, hakket
  • 1/2 sitron, saften
  • 1 klype havsalt

Slik gjør du

  1. Del opp agurken, og fjerne kjernen hvor frøene sitter. Kjernen inneholder mye vann, som kan gjøre tzatzikien vannete og bør derfor fjernes.
  2. Finn frem et rivjern og grovriv agurken.
  3. Har du god tid kan du ta den rivede agurken oppi en sil over en bolle, ha over litt havsalt og rør litt rundt. La dette stå i noen timer, (eller over natten), i kjøleskapet slik at du får bort mye av fuktigheten fra agurken. Press gjerne ut fuktigheten med en skje. Har du ikke like god tid kan du prøve å ta den rivede agurken i et kjøkkenhåndkle, og prøve å vri ut fuktigheten.
  4. Hakk hvitløken og ha den over i en medium stor bolle.
  5. Hell over olivenoljen.
  6. Bland agurken sammen med hvitløken og olivenoljen.
  7. Ha yoghurten over i agurkblandingen og bland sammen.
  8. Smak til tzatzikien med krydder, urter og sitronsaft.
  9. Topp den med noen dråper god olivenolje, Kalamata- oliven og server med et godt brød til.

Nydelig tzatziki med revet agurk, kalamata oliven, hvitløk og pitabrød

  • Kategori: Saus og salsa
  • Metode: Miks
  • Kjøkken: Gresk

Nøkkelord: tzatziki, agurk, mynte, yoghurt, meze, gresk

Pin It on Pinterest

Share This