img { width: 100%; height: auto; } Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Ravioli med spinat og Ricotta-fyll og eggeplomme toppet med salvie smør med sprø spekeskinke

Ravioli med ricotta-fyll og eggeplomme


  • Forfatter: Ida
  • Forberedelser: 1 time og 12 minutter
  • Koketid: 3 minutter
  • Total tid: 1 time og 15 minutter
  • Porsjoner: 1 1x
  • Kosthold: Vegetar

Beskrivelse

Hjemmelaget ravioli med flytende eggeplomme, og salviesmør – det er bare å glede seg!


Ingredienser

Skaler oppskrift

Pastadeig:

  • 200 g Durumhvete
  • 2 egg

Ricotta-fyll:

  • 250 g Ricotta
  • 200 g frisk spinat
  • 1/2 ts revet muskat
  • 50 g parmesan, finrevet
  • 1/4 sitron, saften
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 eggeplommer

Smørsaus:

  • 250 g meierismør
  • 1 neve frisk salvie, grovkuttet

Topping:

  • Parmesan
  • 4 Stranda-skinke skiver (kutt denne for å gjøre retten vegetar)

Slik gjør du

Slik lager du pastadeigen:

  1. Rydd og vask klar god plass på kjøkkenbenken.
  2. Hell alt melet i en haug på benken.
  3. Lag en dyp grop i melet og hell 2 egg i hullet.
  4. Rør dette sammen først med en gaffel, deretter knar du deigen sammen med hendene.
  5. Synes du den blir for tørr kan du ta noen spiseskjeer med vann.
  6. Når deigen er eltet ferdig plastrer du den godt med plastfolie. Sørg for at plastfolien dekker hele deigen godt, ellers blir den tørr og vanskelig å jobbe med.
  7. Sett deigen med plastfolie rundt i kjøleskapet i ca. 20 minutter.
  8. Mens deigen er i kjøleskapet kan du lage fyllet.

Slik lager du pastafyllet:

  1. Ta frem en medium stor bolle og ha i Ricotta, spinat, parmesan, muskat, sitron, salt og pepper.
  2. Bland alt sammen, og smak til med mer av ingrediensene om nødvendig.
  3. Dekk til bollen med plastfolie og start med å lage sausen.
  4. Smelt smøret og ha i salvie. Sett platen på lav varme mens du fortsetter med resten.
  5. Ta en ny stekepanne og sett på medium/høy varme.
  6. Legg i Stranda-skinkene og stek til de er crispy.
  7. Finkutt de sprøstekte Stranda-skinkene.

Ravioli med ricotta-fyll og eggeplomme

Da er det på tide å lage pasta:

  1. Ta frem pastamaskinen og sett den på det nivået som gjør at du har mest mulig mellomrom å kjøre pastadeigen gjennom. Pass på at du strør litt mel på så den ikke fester seg til hverandre.
  2. Kjør pastadeigen gjennom to ganger før du setter den på neste nivå som gjør mellomrommet smalere. Igjen, pass på at du strør mel innimellom på deigen.
  3. Kjør pastadeigen gjennom to ganger igjen før du setter på neste nivå igjen som gjør mellomrommet enda smalere.
  4. Fortsett slik til du er på det nest smaleste nivået, slik at du får en tynn og lang deig.
  5. Legg deigen utover en melet overflate. Merk at denne oppskriften kan du lage med og uten eggeplomme. Lager du med må ravioliene lages store nok til å få plass til eggeplommen. Lager du uten eggeplomme kan du lage mange små, hvor du tar f.eks. 1 ts med fyll.

Slik setter du sammen raviolien:

  1. Ha 1 ss med ricottafyll på deigen.
  2. Lag en grop i ricottaen du heller eggeplommen oppi. Pass på så eggeplommen ikke sprekker.
  3. Ha godt med rom fra ricottafyllet før du legger på neste spiseskje med ricottafyll. Lag en grop til eggeplommen her også.
  4. Brett den ene enden av deigen over ricottafyllet med eggeplommer så den dekker alle sider.
  5. Skjær bort overflødig deig så du har to store firkanter.
  6. Lås endene sammen ved å trykke med en gaffel rundt på kantene av raviolien.
  7. Ha ravioliene i kokende vann (ikke fosskokende) med litt salt i, og kok i ca. 3 minutter.
  8. Ta opp ravioliene med en hullsleiv og server med en gang toppet med salviesmør, sprøstekt Stranda-skinke og revet parmesan.

Ravioli med ricotta-fyll og eggeplomme

  • Kategori: Pasta
  • Metode: Koking
  • Kjøkken: Italiensk

Nøkkelord: ravioli, pasta, ricotta, salvie, parmesan

Pin It on Pinterest

Share This