img { width: 100%; height: auto; } Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Saftig kylling i rød currysaus med lime, chili, grønne bønner og nanbrød

Saftig kylling i currysaus


  • Forfatter: Ida
  • Forberedelser: 20 minutter
  • Koketid: 10 minutter
  • Total tid: 30 minutter
  • Porsjoner: 4 1x

Beskrivelse

Hva med å prøve en god og varmende suppe som denne? Her får du en suppe proppfull av smaker, med saftig kylling og grønnsaker. Ordentlig godis!


Ingredienser

Skaler oppskrift
  • 23 kyllingfileter, skjært i medium store biter
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/2 rød chili, finhakket
  • 2 vårløk, finhakket
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 1 ss ingefær, finrevet
  • 150 g grønne bønner, delt i tre
  • 1 boks kokosmelk
  • 1/2 lime, saften
  • 1 1/2 ss Fishsauce
  • 3 ss brunt sukker
  • 4 ts rød curry paste
  • 1 ss soyasaus
  • Smak til med salt

Tilbehør:

  • 4 porsjoner ris
  • Koriander
  • Nan-brød
  • Eventuelt hakkede peanøtter til topping
  • Lime skiver

Slik gjør du

  1. Skjær opp kyllingen.
  2. Stek kyllingen raskt på høy varme, så de får stekeskorpe. Ha gjerne på litt salt og pepper.
  3. Gjør klar risen for koking, og lag den etter anretning på pakken.
  4. Stek ingefær, chili, hvitløk og sjalottløk i litt rapsolje i ca. 1 minutt.
  5. Tilsett deretter curry pasten, og bland sammen alt. La dette surre i ca. 2 minutter på medium varme.
  6. Ha i de grønne bønnene og kokosmelken.
  7. La dette småkoke i 10 minutter.
  8. Stek Nan-brødene og klargjør resten av tilbehøret.
  9. Server currysausens med ris, Nan-brød, koriander, lime og hakkede peanøtter.

Saftig kylling i currysays

  • Kategori: Kylling til middag
  • Metode: Koking
  • Kjøkken: Indisk

Nøkkelord: indisk, curry, kylling, suppe, grønnsaker

Pin It on Pinterest

Share This