img { width: 100%; height: auto; } Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Greske kjøttboller med ouzo, persille, pitabrød og tzatziki

Saftige greske kjøttboller


  • Forfatter: Ida
  • Forberedelser: 23 minutter
  • Koketid: 7 minutter
  • Total tid: 30 minutter
  • Porsjoner: 15 små kjøttboller (3 porsjoner) 1x

Beskrivelse

Supergode saftige kjøttboller med greske smaker. De er raske å lage og passer godt til middag, eller som en liten lunsj med pålegg på brødskiva.


Ingredienser

Skaler oppskrift
  • 400 g kjøttdeig, (du kan også bruke karbonadedeig, eller kjøttdeig av lam)
  • 1/2 rødløk, revet
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 tørre brødskiver, i brødsmuler
  • 1 egg
  • 1 neve bladpersille, finhakket
  • 1 neve mynte, finhakket
  • 1 ss oregano, tørket
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stor klype havsalt
  • Pepper

Slik gjør du

  1. Finn frem en stor bolle.
  2. Ha i revet rødløk, hakket hvitløk, kjøttdeig, brødsmuler, egg, urter, olje og krydder.
  3. Kna alle ingrediensene sammen med hendene, så du får blandet alt skikkelig.
  4. Har du litt ekstra tid kan du sette den ferdigknadde kjøttdeigblandingen i kjøleskapet en times tid, så er det enklere å rulle kjøttdeigen til kjøttboller senere.
  5. Når du skal rulle kjøttboller kan du måle opp ca. en spiseskje kjøttdeig, og rull det sammen til ca. 15 stk kjøttboller.
  6. Ta frem en stor stekepanne.
  7. Ha i litt olje og sett på høy varme.
  8. Når oljen er blitt varm har du oppi kjøttbollene. Unngå å snu de for mye rundt i stekepannen, så får de ligget lenge nok på hver side til de får en ordentlig god stekeskorpe.
  9. Når kjøttbollene har fått stekeskorpen skrur du ned varmen til kjøttbollene er gjennomstekte.

 

Greske kjøttboller med tzatziki og persille

Notater

Steketiden på kjøttbollene avhenger av hvor store kjøttbollene er, men de bør være ferdige etter mellom 5-7 minutter. Det er veldig lett å oversteke dem så du sitter igjen med tørre kjøttboller. For å unngå dette kan du steke en «prøve»-kjøttbolle først for å se hvor lang tid den trenger.

Server kjøttbollene med gresk salat, tzatziki, pitabrød og Kalamata-oliven, så har du en superdigg middag!

  • Kategori: Kjøtt til middag
  • Metode: Steking
  • Kjøkken: Gresk

Nøkkelord: kjøttboller, mynte, gresk, tzatziki, meze

Pin It on Pinterest

Share This