img { width: 100%; height: auto; } Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Stablebrød med parmesan med sprø ost til tapas

Stablebrød med parmesan


  • Forfatter: Ida
  • Forberedelser: 2 timer
  • Koketid: 30 minutter
  • Total tid: 2 timer 30 minutter
  • Porsjoner: 1 brød 1x
  • Kosthold: Vegetar

Beskrivelse

Verdens beste brød! Dette stablebrødet er fylt med deilig parmesan, deilig urter, og toppet med enda mer parmesan.


Ingredienser

Skaler oppskrift

Deig

  • 10 dl hvetemel
  • 1/2 pakke tørrgjær
  • 2 dl melk
  • 2 dl vann
  • 1 egg
  • 1,5 ts salt
  • 2 ss olivenolje

Topping

  • 8 ss meierismør
  • 100 g parmesan, finrevet
  • 1 neve frisk timian, finhakket
  • 1 neve frisk basilikum, finhakket
  • 0,5 sitron, saften
  • 3 klyper havsalt

Slik gjør du

  1. Bland sammen mel, tørrgjær og salt i en stor bakebolle.
  2. Ta en liten kjele og varm opp melken. (Melken skal ikke koke, bare varmes opp til rett før kokepunktet.)
  3. Når melken er varmet opp tar du den av platen, og heller i 2 dl med kaldt vann. Da skal melk- og vannblandingen ha en fingervarm temperatur.
  4. Ha olivenolje oppi melk- og vannblandingen og rør litt rundt.
  5. Hell melk- og vannblandingen i bakebollen sammen med det tørre.
  6. Ha deretter i egget.
  7. Elt hele deigen sammen.
  8. Legg deigen på en melet bordplate, og kjevle ut et rektangel på ca. 30 cm x 40 cm.
  9. Pensle på smeltet smør over hele deigen.
  10. Strø over godt med parmesan, friske urter, havsalt og drypp over sitronsaft.

Stablebrød med parmesan

Slik setter du sammen brødet

  1. Del deigen opp i strimler på 8 cm, som vist på bildet nedenfor.
  2. Stablebrød med parmesan
  3. Legg remsene oppå hverandre, bruk gjerne en ostehøvel eller bakespade for å få remsene opp fra bordet.
  4. Stablebrød med parmesan Stablebrød med parmesan
  5. Del deretter opp de samlede remsene i 10 cm, så du får tre små bunker med firkanter.
  6. Stablebrød med parmesan
  7. Finn frem en brødform med høye kanter, og pensle den godt med smeltet smør eller olivenolje. Da er det enkelt å få ut brødet når det er ferdig stekt.
  8. Stable bunkene på høykant oppi brødformen, da får du parmesan og urter gjennom hele brødet.
  9. Strø over parmesan og litt mer havsalt.
  10. La brødet heve i 30-45 minutter.
  11. Brødet stekes på 200°C i 30-40 minutter, midt i ovnen med over- og undervarme.
  12. Avkjøl brødet litt på rist før du serverer.

Stablebrød med parmesan

Stablebrød med parmesan

Notater

Det som er så fantastisk med stablebrød er at du får de gode smakene gjennom hele brødet på grunn av måten du konstruerer brødet på. I hver bit får du de gode smakene av urter og parmesan. Du kan gjerne bruke andre urter om du ønsker det.

  • Kategori: Brød
  • Metode: Stekeovn
  • Kjøkken: Italiensk

Nøkkelord: brød, parmesan, basilikum, tilbehør, tapas

Pin It on Pinterest

Share This