img { width: 100%; height: auto; } Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Verdens beste guacamole med avokado, lime, og nachos

Verdens beste guacamole


  • Forfatter: Ida
  • Total tid: 15 minutter
  • Porsjoner: 1 medium bolle 1x
  • Kosthold: Vegetar

Beskrivelse

Kremete guacamole med masse smak, som passer perfekt til taco, chili con carne eller annen meksikansk mat. Prøver du denne kjøper du definitivt ikke ferdig guacamole lenger! Krydderblandingen gir to guacamole-blandinger.


Ingredienser

Skaler oppskrift

Guacamole:

  • 2 avokado, moste
  • 7 cherrytomater, finkuttet
  • 1/4 rødløk, finhakket
  • 2 ss crème fraîche original
  • 1,5 lime, juicen
  • 4 ts hjemmelaget krydder
  • Frisk koriander

Hjemmelaget guacamole-krydder:

  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts paprikapulver
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 2,5 ts havsalt
  • 5 ts spisskummen
  • 1 ts cayennepepper
  • 1 ts malt koriander
  • 1,5 ts sitronpepper
  • 1 ts malt ingefær
  • 2 ts oregano
  • 1 ts sukker
  • 1 ts persille

Slik gjør du

  1. Ta frem en medium stor bolle.
  2. Skjær opp avokadoene, og mos dem oppi bollen.
  3. Finhakk cherrytomatene og rødløken, og vend dem inn sammen med de moste avokadoene.
  4. Tilsett crème fraîche i avokadoblandingen og sett til side.
  5. Bland sammen krydderene til den hjemmelagede kryddermixen. Ønsker du en sterkere kryddermix kan blande inn mer kajennepepper, eller chili.
  6. Tilsett den hjemmelagede kryddermixen oppi avokadoblandingen, smak til med limejuice og topp med grovhakket korianderblader. Server med nachos og nyt enten ved siden av taco, eller som en liten rett i seg selv.

Guacamole

Notater

Hvis du lager guacamolen tidlig på dagen, og skal ha den klar til kvelden, drypper du over limejuicen uten å blande den inn. Rett før du skal servere guacamolen blander du inn juicen. Gjør du dette unngår du at guacamolen blir misfarget og brun, som avokado fort kan bli.

  • Kategori: Snacks
  • Metode: Miks
  • Kjøkken: Meksikansk

Nøkkelord: guacamole, avokado, nachos

Pin It on Pinterest

Share This