img { width: 100%; height: auto; } Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Super crispy chicken, med sprø skorpe med kefir, toppet med dressing og vårløk

Supercrispy chicken


  • Forfatter: Ida
  • Forberedelser: 20 minutter
  • Koketid: 40 minutter
  • Total tid: 1 time
  • Porsjoner: 4 1x

Beskrivelse

Kylling så crispy at det knaser for hver bit! Server den med dippsaus, og nyt.


Ingredienser

Skaler oppskrift

Crispy chicken:

  • 2 dl Kefir
  • 2 ss Kefir, til melblandingen
  • 2 kyllingfileter
  • 250 g mel
  • 2 ss salt
  • 2 ss pepper
  • 2 ss hvitløkspulver

Dipp-saus:

  • 1/2 boks rømme
  • 2 ss majones
  • 2 klyper havsalt
  • 2 ss sweet n’ sour saus
  • 1/4 sitron, saften
  • Persille

Slik gjør du

  1. Skjær opp kyllingen i medium store biter.
  2. Legg kyllingbitene i Kefir, blandet inn med salt og pepper, og la det stå i 30 minutter i kjøleskapet.

Slik lager du dippen:

  1. Bland sammen alle ingrediensene til dippsausen i en liten bolle.
  2. Sett dippen i kjøleskapet.

Slik lager du supercrispy chicken:

  1. I en medium stor bolle bland sammen mel, hvitløkpulver, salt og pepper.
  2. Ha i 2-3 ss Kefir i melblandingen, (dette gjør kyllingen ekstra crispy!).
  3. Ta frem en kjele eller stekepanne med høye kanter.
  4. Hell i frityr- eller rapsolje i kjelen til det dekker ca. 5 cm oppover kjelen fra bunnen.
  5. Sett på varmen på medium-høy, og vent til oljen har nådd ca. 180 °C. For å sjekke dette kan du ta en grillpinne f.eks. og sette nedi bunnen på kjelen. Bobler det mye rundt pinnen er oljen klar.
  6. Ta en kyllingbit fra Kefirblandingen oppi melblandingen, og ha den deretter i den varme oljen.
  7. Ha i mellom 4-5 kyllingbiter (avhenger av størrelsen på kjelen), har du i for mye kyllingbiter kan dette kjøle ned oljen og det tar lengre tid før dem blir ferdige. Pass på at du ikke får vann i nærheten av varm olje, da dette fort kan sprute masse!
  8. Friter kyllingbitene i 5-8 minutter til de er gylne.
  9. Server den friterte kyllingen i salaterblader toppet med dippsaus.

Super crispy chicken

  • Kategori: Kylling til middag
  • Metode: Fritering
  • Kjøkken: Amerikansk

Nøkkelord: crispy, kylling, dipp

Pin It on Pinterest

Share This