Beskrivelse
En rett til alle osteelskere! Denne retten passer godt som forrett, eller som en rett til tappasbordet.
Ingredienser
Skaler oppskrift
Pizzadeig:
- 3 dl lunkent vann
- 1/2 pakke fersk gjær
- 2 ss olivenolje
- 1/2 salt
- 7 dl hvetemel
Topping:
- 2 ferske Mozzarella
- 440 g revet Mozzarella
- Havsalt
- Hvitløksmør
- 300 g meierismør
- 6 fedd hvitløk
- 1 neve basilikum, finhakket
Slik gjør du
Slik lager du deigen:
- Rør gjæren ut i det lunkne vannet, og tilsett resten av ingrediensene.
- Elt deigen godt og la den heve til dobbel størrelse.
- Mens deigen elter, lager du hvitløksmør.
Slik lager du hvitløkssmør:
- Finhakk hvitløken og basilikumen.
- Ha i smør, hvitløk og basilikum i en kjele.
- Smelt smøret og rør det hele sammen. La det stå på medium varme i noen minutter.
Slik sette du sammen ostepizzaen:
- Når deigen er ferdig hevet deler du deigen i fire like store deler.
- Del så de 4 like store delene i to.
- Kjevle ut alle delene i ca. like former. Formene på deigene bestemmer du selv.
- Ta en leiv og legg på tynne lag med oppskjært fersk Mozzarella, over hele leiven. La det være igjen 1,5 cm uten ost ytterst på kanten.
- Legg over den andre leiven og klem kantene sammen på endene.
- Ta hvitløksmøret og pensle det over hele toppleiven.
- Ha over MASSE revet Mozzarella.
- Stek ostepizzaen enten på grillen eller på en stenplate/stekeplate i ovn i ca. 10 minutter på 225°C, eller til osten er gyllen og deigen er ferdig stekt.
- Når ostepizzaen er ferdig pensler du på nytt med hvitløksmør og drysser over havsalt.
- Enjoy!
- Kategori: Forrett
- Metode: Steking
- Kjøkken: Italiensk
Nøkkelord: mozzarella, hvitløkssmør, pizza, ostepizza