img { width: 100%; height: auto; }

Altså la oss snakke om OST! En rett trenger virkelig ikke mer enn ost, hvitløksmør og pizzabunn, og det er akkurat det du får her. Dette er en perfekt forrett, en rett til tapasbordet, eller som en liten snack. Er du glad i ost vil du virkelig forelske deg i denne retten, nammm.  

Cheesy ostepizza med hvitløkssmør, mozzarella, oregano og basilikum
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Cheesy ostepizza med hvitløkssmør, mozzarella, oregano og basilikum

Cheesy ostepizza


  • Forfatter: Ida
  • Forberedelser: 1 time og 5 minutter
  • Koketid: 10 minutter
  • Total tid: 1 time og 15 minutter
  • Porsjoner: 4 1x
  • Kosthold: Vegetar

Beskrivelse

En rett til alle osteelskere! Denne retten passer godt som forrett, eller som  en rett til tappasbordet.


Ingredienser

Skaler oppskrift

Pizzadeig:

  • 3 dl lunkent vann
  • 1/2 pakke fersk gjær
  • 2 ss olivenolje
  • 1/2 salt
  • 7 dl hvetemel

Topping:

  • 2 ferske Mozzarella
  • 440 g revet Mozzarella
  • Havsalt
  • Hvitløksmør
    • 300 g meierismør
    • 6 fedd hvitløk
    • 1 neve basilikum, finhakket

Slik gjør du

Slik lager du deigen:

  1. Rør gjæren ut i det lunkne vannet, og tilsett resten av ingrediensene.
  2. Elt deigen godt og la den heve til dobbel størrelse.
  3. Mens deigen elter, lager du hvitløksmør.

Slik lager du hvitløkssmør:

  1. Finhakk hvitløken og basilikumen.
  2. Ha i smør, hvitløk og basilikum i en kjele.
  3. Smelt smøret og rør det hele sammen. La det stå på medium varme i noen minutter.

Slik sette du sammen ostepizzaen:

  1. Når deigen er ferdig hevet deler du deigen i fire like store deler.
  2. Del så de 4 like store delene i to.
  3. Kjevle ut alle delene i ca. like former. Formene på deigene bestemmer du selv.
  4. Ta en leiv og legg på tynne lag med oppskjært fersk Mozzarella, over hele leiven. La det være igjen 1,5 cm uten ost ytterst på kanten.
  5. Legg over den andre leiven og klem kantene sammen på endene.
  6. Ta hvitløksmøret og pensle det over hele toppleiven.
  7. Ha over MASSE revet Mozzarella.
  8. Stek ostepizzaen enten på grillen eller på en stenplate/stekeplate i ovn i ca. 10 minutter på 225°C, eller til osten er gyllen og deigen er ferdig stekt.
  9. Når ostepizzaen er ferdig pensler du på nytt med hvitløksmør og drysser over havsalt.
  10. Enjoy!

Cheesy ostepizza

  • Kategori: Forrett
  • Metode: Steking
  • Kjøkken: Italiensk

Nøkkelord: mozzarella, hvitløkssmør, pizza, ostepizza

Lignende oppskrifter:

Pin It on Pinterest

Share This