Dette er en kjempe god laksemiddag som varmer godt. Den kan serveres med både ris, poteter eller pasta. Personlig liker jeg den best servert med tagliatelle.

Laks med kremet saus
- Total tid: 30 minutter
- Porsjoner: 4 1x
Beskrivelse
Deilig kremete saus med laks, soltørkede tomater og spinat. Her får du en ordentlig smakfull rett som passer kjempe godt til hverdag og fest.
Ingredienser
Laks med kremet saus
- 4 laksefileter, uten skinn
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 sjalottløk, finhakket
- 70 g smør
- 280 g soltørkede tomater, hakket
- 1 liten pose spinat, vasket
- 0,5 dl hvitvin
- 130 g parmesan, revet
- 3 dl matfløte
- Salt og pepper
Tilbehør
- Tagliatelle
- Persille
Slik gjør du
- Legg de fire stykkene med laks på en fjøl.
- Tørk de lett med litt kjøkkenpapir før du krydrer dem på begge sider med salt og pepper.
- Stek laksefiletene i en varm panne med litt olje. Stek de ca. 3-4 minutter på hver side (avhengig av størrelse), til de har fått en gylden skorpe med en god og saftig kjerne.
- Ta laksefiletene ut av pannen og sett til side.
- I en stor panne, ha i smør, hvitløk og sjalottløk. Stek til løken blir myk.
- Tilsett hvitvinen, og la de koke til blandingen reduseres til ca. halvparten.
- Hell i matfløten og gi det hele et oppkok.
- Ha deretter i de soltørkede tomatene (uten oljen) og spinaten.
- Krydre blandingen med salt og pepper før du har i parmesanen. La sausen små koke mens parmesanen smelter.
- Legg laksefiletene på toppen av sausen, topp med hakket persille og server med tagliatelle, ris eller poteter.
- Kategori: Fisk til middag
- Metode: Steking
- Kjøkken: Italiensk
Nøkkelord: laks, soltørkede tomater, spinat, pasta, parmesan
Her finner du mine nyeste oppskrifter:
Dalgona – iskaffe
Den supergode Dalgona-iskaffen har definitivt blitt en favoritt hjemme hos oss. Det gode kaffeskummet blandet med iskald melk gir en utrolig god smak du ikke får nok...
Elotes – grillet mais med chilimajones og fetaost
Denne retten kan fort bli en favoritt denne sommeren – det har den hvert fall blitt hjemme hos oss. Elotes er grillet mais toppet med chilimajones, fetaost, parmesan,...
Ovnsbakt squashpasta med egg og laks
Her får du en deilig ovnsbakt rett som gjør middagen rask og enkel, (i tillegg blir det litt mindre oppvask når man slenger flere ingredienser sammen på ett...
Pannekaker med blåbær og kremostkrem
Pannekakegoodness! Vi spiste ofte pannekaker da jeg var liten, og da gjerne med blåbørsyltetøy eller sukker. Det er en utrolig god combo, men denne gangen tenkte jeg å...

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.
Liker du pasta?
Det gjør jeg og! Når jeg vet jeg skal ha pasta til middag gleder jeg meg litt ekstra, gjør du?
Klikker du her finner du alle mine beste pastaretter.

Middag i en fei!
Noen ganger er det greit at middagen blir laget raskt. Her finner du en samling av retter som går fort å lage.