img { width: 100%; height: auto; }

Dette er en kjempe god laksemiddag som varmer godt. Den kan serveres med både ris, poteter eller pasta. Personlig liker jeg den best servert med tagliatelle.

 

Laks med hvit kremet saus med soltørkede tomater

Print

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Laks med hvit kremet saus med soltørkede tomater

Laks med kremet saus


  • Forfatter: Ida
  • Total tid: 30 minutter
  • Porsjoner: 4 1x

Beskrivelse

Deilig kremete saus med laks, soltørkede tomater og spinat. Her får du en ordentlig smakfull rett som passer kjempe godt til hverdag og fest.


Ingredienser

Skaler oppskrift

Laks med kremet saus

  • 4 laksefileter, uten skinn
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 70 g smør
  • 280 g soltørkede tomater, hakket
  • 1 liten pose spinat, vasket
  • 0,5 dl hvitvin
  • 130 g parmesan, revet
  • 3 dl matfløte
  • Salt og pepper

Tilbehør

  • Tagliatelle
  • Persille

Slik gjør du

  1. Legg de fire stykkene med laks på en fjøl.
  2. Tørk de lett med litt kjøkkenpapir før du krydrer dem på begge sider med salt og pepper.
  3. Stek laksefiletene i en varm panne med litt olje. Stek de ca. 3-4 minutter på hver side (avhengig av størrelse), til de har fått en gylden skorpe med en god og saftig kjerne.
  4. Ta laksefiletene ut av pannen og sett til side.
  5. I en stor panne, ha i smør, hvitløk og sjalottløk. Stek til løken blir myk.
  6. Tilsett hvitvinen, og la de koke til blandingen reduseres til ca. halvparten.
  7. Hell i matfløten og gi det hele et oppkok.
  8. Ha deretter i de soltørkede tomatene (uten oljen) og spinaten.
  9. Krydre blandingen med salt og pepper før du har i parmesanen. La sausen små koke mens parmesanen smelter.
  10. Legg laksefiletene på toppen av sausen, topp med hakket persille og server med tagliatelle, ris eller poteter.

Kremet laks

  • Kategori: Fisk til middag
  • Metode: Steking
  • Kjøkken: Italiensk

Nøkkelord: laks, soltørkede tomater, spinat, pasta, parmesan

Pin It on Pinterest

Share This