Her får du en deilig ovnsbakt rett som gjør middagen rask og enkel, (i tillegg blir det litt mindre oppvask når man slenger flere ingredienser sammen på ett stekebrett). Dijon-sausen gir god smak, og serverer du et godt brød ved siden av får du en fullverdig middag.
Print

Ovnsbakt squashpasta med egg og laks
- Forberedelser: 25 minutter
- Koketid: 10 minutter
- Total tid: 35 minutter
- Porsjoner: 2 1x
Beskrivelse
Sunn og enkel rett som nesten lager seg selv. Squashpasta med egg, laks, tomater og ruccola passer kjempegodt som en middag i hverdagen.
Ingredienser
Skaler oppskrift
Squashpasta med egg og laks
- 1 squash, strimlet med grønnsaksstrimler
- 1 ss mel
- 3 ss vann
- 2 ss olivenolje
- 15 g parmesan, finrevet
- 2 vårløk, finsnittet
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 5 cherrytomater, delt i to
- 1 klype havsalt
- 2 laksefileter, delt i mindre biter
- 4 egg
- 1 neve ruccola
Dijon-saus
- 2 ts Dijon-sennep
- 1 dl olivenolje
- 1 ss honning
- 2 ss hvitvinseddik
Slik gjør du
- Bruk en grønnsaksstrimler for å lage squashpasta. Da lønner det seg å ikke bruke en squash som er for tykk for grønnsaksstrimleren.
- Ha den strimlede squashen over i en stor bolle og bland inn mel, olje, vann, parmesan og hvitløk.
- Ha squashen over på et stekebrett med bakepapir. Lag 4 «hull» i squashpastaen til eggene som du har i senere.
- Legg så på tomater.
- Ha stekebrettet i ovnen på 220°C og la det stå i 5 minutter.
- I mellomtiden kan du skjære opp fisken i mindre biter.
- Stek fisken på høy varme, krydret med salt og pepper, så den får god stekeskorpe.
- Når stekebrettet har stått i 5 minutter tar du den ut og kakker i eggene i «hullene» du lagde tidligere.
- Sett stekebrettet tilbake i ovnen og la den steke videre i 5 minutter til, eller til eggene har blitt faste med plommen fortsatt er litt bløt. Ofte får eggene et hvitt slør når de blir ovnsstekt, det er helt vanlig.
- Ta til slutt stekebrettet ut av ovnen og strø over laksebitene, vårløk, havsalt og ruccola.
- Bland sammen ingrediensene til Dijon-sausen og server gjerne med et godt brød til.
- Kategori: Fisk til middag
- Metode: Stekeovn
- Kjøkken: Italiensk
Nøkkelord: laks, squash, parmesan, cherrytomat, egg

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.