Her får du en deilig ovnsbakt rett som gjør middagen rask og enkel, (i tillegg blir det litt mindre oppvask når man slenger flere ingredienser sammen på ett stekebrett). Dijon-sausen gir god smak, og serverer du et godt brød ved siden av får du en fullverdig middag.

Ovnsbakt squashpasta med egg og laks
- Forberedelser: 25 minutter
- Koketid: 10 minutter
- Total tid: 35 minutter
- Porsjoner: 2 1x
Beskrivelse
Sunn og enkel rett som nesten lager seg selv. Squashpasta med egg, laks, tomater og ruccola passer kjempegodt som en middag i hverdagen.
Ingredienser
Squashpasta med egg og laks
- 1 squash, strimlet med grønnsaksstrimler
- 1 ss mel
- 3 ss vann
- 2 ss olivenolje
- 15 g parmesan, finrevet
- 2 vårløk, finsnittet
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 5 cherrytomater, delt i to
- 1 klype havsalt
- 2 laksefileter, delt i mindre biter
- 4 egg
- 1 neve ruccola
Dijon-saus
- 2 ts Dijon-sennep
- 1 dl olivenolje
- 1 ss honning
- 2 ss hvitvinseddik
Slik gjør du
- Bruk en grønnsaksstrimler for å lage squashpasta. Da lønner det seg å ikke bruke en squash som er for tykk for grønnsaksstrimleren.
- Ha den strimlede squashen over i en stor bolle og bland inn mel, olje, vann, parmesan og hvitløk.
- Ha squashen over på et stekebrett med bakepapir. Lag 4 «hull» i squashpastaen til eggene som du har i senere.
- Legg så på tomater.
- Ha stekebrettet i ovnen på 220°C og la det stå i 5 minutter.
- I mellomtiden kan du skjære opp fisken i mindre biter.
- Stek fisken på høy varme, krydret med salt og pepper, så den får god stekeskorpe.
- Når stekebrettet har stått i 5 minutter tar du den ut og kakker i eggene i «hullene» du lagde tidligere.
- Sett stekebrettet tilbake i ovnen og la den steke videre i 5 minutter til, eller til eggene har blitt faste med plommen fortsatt er litt bløt. Ofte får eggene et hvitt slør når de blir ovnsstekt, det er helt vanlig.
- Ta til slutt stekebrettet ut av ovnen og strø over laksebitene, vårløk, havsalt og ruccola.
- Bland sammen ingrediensene til Dijon-sausen og server gjerne med et godt brød til.
- Kategori: Fisk til middag
- Metode: Stekeovn
- Kjøkken: Italiensk
Nøkkelord: laks, squash, parmesan, cherrytomat, egg

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.
Liker du pasta?
Det gjør jeg og! Når jeg vet jeg skal ha pasta til middag gleder jeg meg litt ekstra, gjør du?
Klikker du her finner du alle mine beste pastaretter.

Middag i en fei!
Noen ganger er det greit at middagen blir laget raskt. Her finner du en samling av retter som går fort å lage.