Kjempegode nudler med sursøt saus, scampi og crunchy grønnsaker. Dette kan fort bli en hverdagsfavoritt, da den er rask å lage og er ekstremt god!

Nudler med scampi og sursøt saus
- Total tid: 45 minutter
- Porsjoner: 4 1x
Beskrivelse
Deilig smaker samlet i en bolle. Stekte scampi, peanøtter, nudler og sursøt saus passer godt sammen, og tar ikke så lang tid å smelle sammen.
Ingredienser
Skaler oppskrift
Nudler med scampi
- 400 g rå scampi
- 250 g eggnudler
- 150 g sukkerter, grovhakket
- ca. 80 g aspargesbønner, del bønnene i tre
Sursøt saus
- 0,8 dl Akasie honning
- 2 ss frisk revet ingefær
- 2 fedd revet hvitløk
- 3 ss Oystersaus
- 3/4 lime, saften
- 2 ss søt chilisaus
- 0,5 dl vann
Topping
- 3 vårløk, i tynne skiver
- Koriander
- 1 chili, i tynne skiver
- Peanøtter, grovhakket, mengde etter smak
- Limejuice
Slik gjør du
- Rens scampien ved å gjøre et snitt i ryggen og ta ut tarmen. Dette kan ta litt tid, men er absolutt nødvendig.
- Bland sammen den sursøte sausen: finn frem en liten bolle og bland inn alle ingrediensene til marinaden.
- Kok nudlene etter anvisning på pakken.
- Krydre scampien med salt og pepper og stek dem i en panne med olje på medium varme.
- Stek dem ca. 30 sek. på hver side. Når de er ferdige legger du dem på en tallerken.
- I den samme stekepannen heller du i sausen og gir den et oppkok. La den koke i ca. 2 – 3 minutter til sausen tykner.
- Når sausen har tyknet heller du i scampien og rører dem inn. Skru deretter av varmen på platen.
- I en annen stekepanne har du i rapsolje og setter stekepannen på høy varme.
- Ha i de oppskjærte grønnsakene og wok dem raskt.
- Ta en bolle og ha i ferdigkokte nudler, grønnsaker, scampi og topp med saus, koriander, vårløk, chili, peanøtter og noen dråper limejuice.
Server og nyt!
- Kategori: Fisk til middag
- Metode: Koking og steking
- Kjøkken: Asiatisk
Nøkkelord: scampi, nudler, marinade

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.