Deilig laks med asiatiske smaker er en herlig hverdagsrett jeg aldri går lei av. Hele retten tar bare 30 minutter å lage (om ikke kortere), og er et sunt alternativ på travle hverdager. Her er det bare å smelle det hele i sammen, og nyte!

Print

Laks med nudler og asiatisk saus
- Forberedelser: 20 minutter
- Koketid: 10 minutter
- Total tid: 30 minutter
- Porsjoner: 3 1x
Beskrivelse
Sunn og god middag som går raskt å lage! Denne retten er definitivt en av mine hveragsfavoritter.
Ingredienser
Skaler oppskrift
Laks med nudler
- 500 g laks
- 200 g eggnudler
- 3 vårløk, finsnittet
- 100 g sukkererter, delt i to
- 1 neve frisk koriander
- Sesamfrø, ristede
Asiatisk saus
- 1,5 dl soyasaus
- 2 ts hoisinsaus
- 3 ts honning
- 2 ts sesamolje
- 1 chili, finsnittet
- 1 ss ingefær, finrevet
Slik gjør du
- Krydre laksefiletene med salt og pepper.
- Bland alle ingrediensene til den asiatiske sausen.
- Stek laksefiletene på medium varme i rapsolje i ca. 3-5 minutter på den ene siden, og ca. 2-3 minutter på den andre siden. Steketiden avhenger av tykkelsen på filetene.
- På slutten av steketiden pensler du litt av den asiatiske sausen på laksefiletene. Det skal være godt med saus igjen i skålen til middagen.
- Mens filetene steker koker du nudlene etter anvisningen på pakken.
- Skjær opp sukkerertene, og ha dem i kokende vann i ca. 1-2 minutter.
- Sil av vann til sukkerertene og ha dem raskt over i isvann for å stoppe kokingen.
- Server laksefiletene på toppen av nudler blandet med sukkererter, toppet med vårløk, chili, sesamfrø, koriander, og asiatisk saus ved siden av.
- Kategori: Fisk og skalldyr til middag
- Metode: Steking
- Kjøkken: Asiatisk
Nøkkelord: laks, nudler, chili, sukkererter

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.