Hva med en litt sunnere versjon av hamburger? Jeg har laget lakseburger og ble superfornøyd med resultatet. Den er glasert med asiatisk glaze og toppet med most avokado, mango og vårløk. Perfekt som et sunnere alternativ i hverdagen!

Smakfull lakseburger
- Forberedelser: 15 minutter
- Koketid: 4 minutter
- Total tid: 19 minutter
- Porsjoner: 2 lakseburgere 1x
Beskrivelse
En kjempegod og sunn lakseburger, med kremete avokado og søt mango.
Ingredienser
Skaler oppskrift
- 2 lakseburgere fra Salma
- Hamburgerbrød
- Ketjap manis
Avokadomos
- 2 avokado
- 1/4 lime, saften
- 1 klype pepper, (jeg bruker hvitløkspepper)
- 1 klype salt
Tilbehør
- 2 salatblader
- 2 stk vårløk
- Sesamfrø
- 1 mango
- Rømmedressing
- Lime
Slik gjør du
- Start med å skjære opp, og gjøre klar grønnsakene og annet tilbehør.
- Mos avokadoen i en medium stor bolle, og ha i resten av ingrediensene.
- Gjør klar en stekepanne med stekeolje.
- Når stekepannen er varm har du i lakseburgerne, og steker dem 2 minutter på hver side.
- Mot slutten av steketiden pensler du begge sidene med Ketjap manis.
- Bygg burgeren din ved å smøre litt rømmedressing på det nederste hamburgerbrødet.
- Ha deretter på salatblad, lakseburger, avokadomos, mango, vårløk, og topp med hamburgerbrød.
- Kategori: Fisk til middag
- Metode: Steking
- Kjøkken: Asiatisk
Nøkkelord: lakseburger, laks, burger, avokdo, mango

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.