Denne retten kan fort bli en favoritt denne sommeren – det har den hvert fall blitt hjemme hos oss. Elotes er grillet mais toppet med chilimajones, fetaost, parmesan, koriander og limejuice, og blir servert som gatemat i Mexico. Den kan fint spises som tilbehør ved siden av grillmaten, eller som en middag i seg selv. I år prøvde vi å lage denne retten på vår Terrazza utepeis fra Jøtul, og det fungerte helt supert!

Elotes – grillet mais med chilimajones og fetaost
- Forberedelser: 15 minutter
- Koketid: 15 minutter
- Total tid: 30 minutter
- Porsjoner: 4 1x
- Kosthold: Vegetar
Beskrivelse
Elotes er en meget smakfull rett som passer rett inn på grillmatbordet. Den kan spises som en rett i seg selv, eller som tilbehør til annen grillmat.
Ingredienser
- 4 maiskolber, ferdig kokt
- 6 ss majones
- 1 ss sriracha chilisaus
- 1 ss sweet chilisaus
- 4 ss fetaost, smuldret i mindre biter
- 4 ss parmesan, finrevet
- 1 lime, delt i båter
- Frisk koriander
Slik gjør du
- Grill maisen til den får gylden farge.
- Bland majones, sriracha og sweet chilisaus. Jeg la den ferdigblandede chilimajonesen over i en frysepose jeg klipte tuppen av, så den er enklere å påføre.
- Bland sammen parmesan og fetaost.
- Server grillet mais med chilimajones, fetaost og parmesan, toppet med frisk koriander og limejuice.
- Kategori: Grillmat
- Metode: Grilling
- Kjøkken: Meksikansk
Nøkkelord: elotes, grill, grillmat, maiskolbe, mais, chilimajones, fetaost, parmesan

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.