Deilig og varmende kyllingrett med mye smak! Denne retten passer perfekt for deg som liker smaken av sitron. Med rundstykker ved siden av får du sugd opp den deilige sausen, som varmer godt i kroppen.

Print

Kylling med hvitløk og sitronsaus
- Forberedelser: 15 minutter
- Koketid: 20 minutter
- Total tid: 35 minutter
- Porsjoner: 6 1x
Beskrivelse
Ooo, dette er en av mine favoritter! Saftig kylling med hvitløk og ordentlig god sitronsaus – say no more.
Ingredienser
Skaler oppskrift
Kylling og sitronsaus
- 6 kyllingfileter
- 6 hvitløksfedd, finhakket
- 2 sitroner
- Frisk bladpersille
- 4 sjalottløk, finhakket
- 3 dl kyllingbuljong
- 2 ss mel
- 5 klyper salt
- Pepper
- Hvitløkspepper
- 4 ts sukker
- 1 ss olivenolje
- 5 ss smør
- 3 dl matfløte
Tilbehør
- Ris
- Rundstykker
Slik gjør du
- Tørk kyllingfiletene lett med tørkepapir, og krydre dem lett med salt og hvitløkspepper.
- Ta frem en stor stekepanne og ha i olje.
- Stek kyllingfiletene på høy varme i 6-7 minutter på hverside, så kyllingfiletene får god stekeskorpe. Ikke rør kyllingfiletene for mye rundt rundt i stekepannen. La de ligge så de får stekeskorpe. De skal ikke være stekt helt gjennom.
- Ta kyllingfiletene ut av stekepannen når de er ferdige, og legg de på en tallerken.
- I samme stekepanne på medium varme, ha i smør, løk og hvitløk.
- La dette surre i 1 minutt, og krydre lett med salt og pepper.
- Ha i mel og rør dette i rundt i ca. 1 minutt.
- Rør inn fløte og kyllingbuljong og la det koke opp.
- Rør deretter inn sitronsaft, salt, pepper og sukker.
- Ha i kyllingen igjen og la det småputre under lokk i 4-5 minutter.
- Topp kyllingen med frisk bladpersille, og server med ris, rundstykker og salat.
- Kategori: Kylling til middag
- Metode: Steking
- Kjøkken: Norsk
Nøkkelord: kylling, sitron, hvitløk, sitronsaus

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.