En god og varmende curry er kjempe godt på mørke høstkvelder. Ekstra godt er det med alt tilbehøret, som Nan-brød man kan drukne i den gode currysausen, mmm.
Print

Saftig kylling i currysaus
- Forberedelser: 20 minutter
- Koketid: 10 minutter
- Total tid: 30 minutter
- Porsjoner: 4 1x
Beskrivelse
Hva med å prøve en god og varmende suppe som denne? Her får du en suppe proppfull av smaker, med saftig kylling og grønnsaker. Ordentlig godis!
Ingredienser
Skaler oppskrift
- 2 – 3 kyllingfileter, skjært i medium store biter
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1/2 rød chili, finhakket
- 2 vårløk, finhakket
- 1 sjalottløk, finhakket
- 1 ss ingefær, finrevet
- 150 g grønne bønner, delt i tre
- 1 boks kokosmelk
- 1/2 lime, saften
- 1 1/2 ss Fishsauce
- 3 ss brunt sukker
- 4 ts rød curry paste
- 1 ss soyasaus
- Smak til med salt
Tilbehør:
- 4 porsjoner ris
- Koriander
- Nan-brød
- Eventuelt hakkede peanøtter til topping
- Lime skiver
Slik gjør du
- Skjær opp kyllingen.
- Stek kyllingen raskt på høy varme, så de får stekeskorpe. Ha gjerne på litt salt og pepper.
- Gjør klar risen for koking, og lag den etter anretning på pakken.
- Stek ingefær, chili, hvitløk og sjalottløk i litt rapsolje i ca. 1 minutt.
- Tilsett deretter curry pasten, og bland sammen alt. La dette surre i ca. 2 minutter på medium varme.
- Ha i de grønne bønnene og kokosmelken.
- La dette småkoke i 10 minutter.
- Stek Nan-brødene og klargjør resten av tilbehøret.
- Server currysausens med ris, Nan-brød, koriander, lime og hakkede peanøtter.
- Kategori: Kylling til middag
- Metode: Koking
- Kjøkken: Indisk
Nøkkelord: indisk, curry, kylling, suppe, grønnsaker

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.