Ramen er skikkelig kosemat, og denne versjonen er intet unntak! Ramen kan lages i utallige versjoner, så her er det bare fantasien som stopper deg. I denne oppskriften vil du få en utrolig god buljong, nudler, smakfulle grønnsaker og egg med flytende plomme. NAM!

Jeg spiser ramen nudler med pinner og skje, så får jeg scoopet opp det gode tilbehøret og buljongen. Husk at nudlene ikke skal bites av så du får masse «mininudler» igjen i skålen, de skal slurpes opp sammen med resten av godsakene. Deilig og grisete!

 

Print

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon
Ramen nudler med svinekjøtt

Ramen nudler med svinekjøtt


  • Forfatter: Ida
  • Forberedelser: 1 time
  • Koketid: 3 timer
  • Total tid: 4 timer
  • Porsjoner: 4 1x

Beskrivelse

Deilig ramen nudler det bare er å slurpe i seg. Her får du smakfull buljong med svinekjøtt, nudler, bløtkokte egg, vårløk og koriander i en bolle det bare er å slurpe i seg.


Skaler oppskrift

Ingredienser

Ramen nudler

  • 200 g ramen nudler
  • 500 g svinenakke eller svinebog
  • 3 vårløk, finsnittet
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 løk, grovhakket
  • 65 g spinat
  • 1 ss frisk ingefær, finrevet
  • 2 liter vann med kyllingbuljong
  • 2 ss fishsauce
  • 2 ss brunt sukker
  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss risvinseddik
  • 1 ts sesamolje
  • 2 ss sweet chili sauce
  • 1 lime, i båter
  • 3 ss sesamfrø
  • 2 never frisk koriander

Dukkah-egg

  • 4 egg
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ss gurkemeie
  • 1/2 ss malt koriander
  • 1/2 ss spisskummen
  • 1 ss sesamfrø

Slik gjør du

Ramen nudler med svinekjøtt

Slik lager du buljongen og steker kjøttet

  1. Start med å gni kjøttet inn med salt og pepper.
  2. Ta frem en stor stekepanne med høye kanter.
  3. Ha i litt rapsolje og sett på høy varme.
  4. Når pannen og oljen er varm (så det freser) har du i svinekjøttet.
  5. Gi svinekjøttet en god omgang i pannen, hvor du gir den god stekeskorpe på alle sider. Ikke beveg kjøttet rundt for mye i pannen, da får den ikke stekeskorpe. Ha den på en side, og la den ligge litt før du legge den over på neste side som skal stekes.
  6. Når svinekjøttet har fått god stekeskorpe har du den over på en tallerken, og setter den til side.
  7. Sett samme stekepannen på medium varme med litt mer rapsolje.
  8. Ha i løk, hvitløk og soyasaus, og stek til løken er blank.
  9. Hell i vann med buljong, fishsauce, brunt sukker, soyasaus, sesamolje, risvinseddik og sweet soyasaus.
  10. Bland det sammen og gi det hele et oppkok.
  11. La det koke i 5 minutter.
  12. Ta frem en stor ildfast form og hell i buljongblandingen, deretter svinekjøttet.
  13. Sett formen i forvarmet ovn på 120°C i ca. 3 timer. Da får du en fantastisk god buljong med smak fra svinekjøttet, og et godt og mørt kjøtt. Hvis du vil ha en raskere variant av retten kan du kjøpe ferdig buljong, og steke svinekjøtt raskt i pannen.

Ramen nudler med svinekjøtt

Slik tilbereder du dukkah-egg

Dette gjøres når svinekjøttet og buljongblandingen nærmer seg ferdig.

  1. Kok eggene i 7 minutter.
  2. Mens eggene koker kan du blande sammen Dukkah-krydderblandingen på en liten dyp asjett.
  3. Når eggene er ferdige har du dem øyeblikkelig i kaldt vann.
  4. Skrell eggene. Pass på at du ikke «river» opp eggene, de skal være hele.
  5. Rull eggene rundt i krydderblandingen så de er helt dekket.

Dukkah egg

Slik setter du sammen retten

  1. Når kjøttet er ferdig er det på tide å sette sammen resten.
  2. Ta kjøttet ut av formen og sett til side for å hvile.
  3. Ta frem en større kjele og ha i buljongblandingen.
  4. Kok buljongblandingen videre i 5 minutter, og visp den godt sammen. Hvis du synes buljongblandingen har for lite smak, kan du koke den ned så du får redusert mengden væske.
  5. Når buljongblandingen er ferdig kokt, heller du den gjennom en sil over i en annen bolle. Da får du vekk løk og ingefær, og sitter igjen med en ren buljong.
  6. Kok nudlene etter anvisningen på pakken.
  7. Skjær av tuppene på spinaten, og grovkutt den.
  8. Ta frem en liten stekepanne med olje på medium varme.
  9. Stek spinaten til den «faller sammen», og legg den deretter til side.
  10. Ta frem dype boller til å servere i.
  11. Ha i buljongblandingen.
  12. Ha deretter i nudler i midten av bollen.
  13. Legg litt spinat, vårløk og finskjært svinekjøtt rundt sidene på bollen.
  14. Del Dukkah-egget i to og legg rundt nudlene.
  15. Topp med sesamfrø, frisk koriander og limebåter.

Ramen nudler med svinekjøtt

Notater

Istedenfor ramen nudler kan du bruke eggnudler eller risnudler.

For å få en ordentlig god kraft er det best om kjøttet får stå lenge, så får kraften masse smak. Hvis du ønsker å ta en raskere løsning kan du kjøpe ferdig buljong, men husk at det går på bekostning av smaken.

Synes du Dukkah-egg høres rart ut kan du fint bare koke et egg uten Dukkah-krydderblanding.

Bruk gjerne det du har av grønnsaker i kjøleskapet til denne retten, det blir som regel godt uansett og du får tømt kjøleskapet.

  • Kategori: Kjøtt til middag
  • Metode: Stekeovn
  • Kjøkken: Japansk

Nøkkelord: ramen, nudler, suppe, buljong, egg

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.

Laks med kremet saus

Dette er en kjempe god laksemiddag som varmer godt. Den kan serveres med både ris, poteter eller...

Smakfull ruccolapesto

Pesto trenger ikke bare lages på basilikum, å lage den  basert på ruccola er minst like godt! Da...

Liker du pasta?

Det gjør jeg og! Når jeg vet jeg skal ha pasta til middag gleder jeg meg litt ekstra, gjør du?

Klikker du her finner du alle mine beste pastaretter. 

Varmende eplecider med salt karamell

Dette er en perfekt kombinasjon av salt og søtt som virkelig smelter på tungen! Denne koppen med godsaker lager jeg som oftest på høsten, når det begynner å bli surt og...

Vanilla Iced-Coffee

GODIS-ALARM! Denne iskaffen er nesten en liten dessert i seg selv. Her får du nemlig ikke bare kaffe med litt melk og is, men kaffe blandet med vaniljeis! Med kremtopp...

Superdigg milkshake med lakris og bringebær

Liker du smaken av lakris og bringebær sammen? Det gjør jeg! Derfor har jeg laget denne milkshaken med lakrisis og frosne bringebær. Jeg hadde også litt Hockeypulver i,...

Sommerlig lemonade

Dette er en kjempe god forfriskning i sommervarmen! Syrlig lemonade med mynteblader, sitron- og limeskiver, namm! I tillegg er den rask å lage, og holder seg godt i...

Smoothiebowl med cantaloupe og drue

Når det blir varmere ute er det ekstra godt med noe kaldt og forfriskende. Denne smoothiebowlen er en god blanding søtt og syrlig, og bør nytes med en gang rett fra...

Piña Colada med jordbærswirl

Piña Colada må være en av de beste sommerdrinkene jeg vet om! Deilig kokossmak blandet med ananas er en kjempe god kombinasjon. Noe som er enda bedre er å blande inn...

Kakao med kremtopp og en klype havsalt

Denne kakaoen varmer godt i kroppen! Har du noen gang prøvd kakao med havsalt? Saltet runder av smaken, og gir kakaoen det lille ekstra. Topper du med pisket krem i...

Dalgona – iskaffe

Den supergode Dalgona-iskaffen har definitivt blitt en favoritt hjemme hos oss. Det gode kaffeskummet blandet med iskald melk gir en utrolig god smak du ikke får nok...

Creamy eggnog

Hva med en skikkelig god eggelikør i julen? Den gir deg en ordentlig smak av jul, og passer fint som en liten fordrink, dessert eller gave. Lag den gjerne dagen før, og...

Middag i en fei!

Noen ganger er det greit at middagen blir laget raskt. Her finner du en samling av retter som går fort å lage.

Supergod maiskrem

Deilig og kremete maiskrem passer helt utmerket som sidedish til grillmat, ved siden av et godt kjøttstykke, eller som en dipp. Maiskremen har en...

Nydelig tzatziki

Tzatziki må være noe av det beste tilbehøret jeg vet om! Det passer like godt som snacks med et godt brød til, som en god saus ved siden av grillmat...

Verdens beste guacamole

Er det noe som virkelig er avhengighetsskapende er det denne guacamolen, som jeg tør påstå er VERDENS BESTE GUACAMOLE! Den passer kjempe godt som...

Smakfull ruccolapesto

Pesto trenger ikke bare lages på basilikum, å lage den  basert på ruccola er minst like godt! Da sipper du å plukke av hvert eneste blad på...

Creamy corndip

Denne dippen passer kjempe godt både som tilbehør til taco, eller som en dipp til salte nachos! Her får du en god blanding av søte mais, blandet med...

Pin It on Pinterest

Share This