img { width: 100%; height: auto; }

Ramen er skikkelig kosemat, og denne versjonen er intet unntak! Ramen kan lages i utallige versjoner, så her er det bare fantasien som stopper deg. I denne oppskriften vil du få en utrolig god buljong, nudler, smakfulle grønnsaker og egg med flytende plomme. NAM!

Jeg spiser ramen nudler med pinner og skje, så får jeg scoopet opp det gode tilbehøret og buljongen. Husk at nudlene ikke skal bites av så du får masse «mininudler» igjen i skålen, de skal slurpes opp sammen med resten av godsakene. Deilig og grisete!

 

Print

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Ramen nudler med svinekjøtt dukkah egg, buljong, lime, vårløk og koriander

Ramen nudler med svinekjøtt


  • Forfatter: Ida
  • Forberedelser: 1 time
  • Koketid: 3 timer
  • Total tid: 4 timer
  • Porsjoner: 4 1x

Beskrivelse

Deilig ramen nudler det bare er å slurpe i seg. Her får du smakfull buljong med svinekjøtt, nudler, bløtkokte egg, vårløk og koriander i en bolle det bare er å slurpe i seg.


Ingredienser

Skaler oppskrift

Ramen nudler

  • 200 g ramen nudler
  • 500 g svinenakke eller svinebog
  • 3 vårløk, finsnittet
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 løk, grovhakket
  • 65 g spinat
  • 1 ss frisk ingefær, finrevet
  • 2 liter vann med kyllingbuljong
  • 2 ss fishsauce
  • 2 ss brunt sukker
  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss risvinseddik
  • 1 ts sesamolje
  • 2 ss sweet chili sauce
  • 1 lime, i båter
  • 3 ss sesamfrø
  • 2 never frisk koriander

Dukkah-egg

  • 4 egg
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ss gurkemeie
  • 1/2 ss malt koriander
  • 1/2 ss spisskummen
  • 1 ss sesamfrø

Slik gjør du

Ramen nudler med svinekjøtt

Slik lager du buljongen og steker kjøttet

  1. Start med å gni kjøttet inn med salt og pepper.
  2. Ta frem en stor stekepanne med høye kanter.
  3. Ha i litt rapsolje og sett på høy varme.
  4. Når pannen og oljen er varm (så det freser) har du i svinekjøttet.
  5. Gi svinekjøttet en god omgang i pannen, hvor du gir den god stekeskorpe på alle sider. Ikke beveg kjøttet rundt for mye i pannen, da får den ikke stekeskorpe. Ha den på en side, og la den ligge litt før du legge den over på neste side som skal stekes.
  6. Når svinekjøttet har fått god stekeskorpe har du den over på en tallerken, og setter den til side.
  7. Sett samme stekepannen på medium varme med litt mer rapsolje.
  8. Ha i løk, hvitløk og soyasaus, og stek til løken er blank.
  9. Hell i vann med buljong, fishsauce, brunt sukker, soyasaus, sesamolje, risvinseddik og sweet soyasaus.
  10. Bland det sammen og gi det hele et oppkok.
  11. La det koke i 5 minutter.
  12. Ta frem en stor ildfast form og hell i buljongblandingen, deretter svinekjøttet.
  13. Sett formen i forvarmet ovn på 120°C i ca. 3 timer. Da får du en fantastisk god buljong med smak fra svinekjøttet, og et godt og mørt kjøtt. Hvis du vil ha en raskere variant av retten kan du kjøpe ferdig buljong, og steke svinekjøtt raskt i pannen.

Ramen nudler med svinekjøtt

Slik tilbereder du dukkah-egg

Dette gjøres når svinekjøttet og buljongblandingen nærmer seg ferdig.

  1. Kok eggene i 7 minutter.
  2. Mens eggene koker kan du blande sammen Dukkah-krydderblandingen på en liten dyp asjett.
  3. Når eggene er ferdige har du dem øyeblikkelig i kaldt vann.
  4. Skrell eggene. Pass på at du ikke «river» opp eggene, de skal være hele.
  5. Rull eggene rundt i krydderblandingen så de er helt dekket.

Dukkah egg

Slik setter du sammen retten

  1. Når kjøttet er ferdig er det på tide å sette sammen resten.
  2. Ta kjøttet ut av formen og sett til side for å hvile.
  3. Ta frem en større kjele og ha i buljongblandingen.
  4. Kok buljongblandingen videre i 5 minutter, og visp den godt sammen. Hvis du synes buljongblandingen har for lite smak, kan du koke den ned så du får redusert mengden væske.
  5. Når buljongblandingen er ferdig kokt, heller du den gjennom en sil over i en annen bolle. Da får du vekk løk og ingefær, og sitter igjen med en ren buljong.
  6. Kok nudlene etter anvisningen på pakken.
  7. Skjær av tuppene på spinaten, og grovkutt den.
  8. Ta frem en liten stekepanne med olje på medium varme.
  9. Stek spinaten til den «faller sammen», og legg den deretter til side.
  10. Ta frem dype boller til å servere i.
  11. Ha i buljongblandingen.
  12. Ha deretter i nudler i midten av bollen.
  13. Legg litt spinat, vårløk og finskjært svinekjøtt rundt sidene på bollen.
  14. Del Dukkah-egget i to og legg rundt nudlene.
  15. Topp med sesamfrø, frisk koriander og limebåter.

Ramen nudler med svinekjøtt

Notater

Istedenfor ramen nudler kan du bruke eggnudler eller risnudler.

For å få en ordentlig god kraft er det best om kjøttet får stå lenge, så får kraften masse smak. Hvis du ønsker å ta en raskere løsning kan du kjøpe ferdig buljong, men husk at det går på bekostning av smaken.

Synes du Dukkah-egg høres rart ut kan du fint bare koke et egg uten Dukkah-krydderblanding.

Bruk gjerne det du har av grønnsaker i kjøleskapet til denne retten, det blir som regel godt uansett og du får tømt kjøleskapet.

  • Kategori: Kjøtt til middag
  • Metode: Stekeovn
  • Kjøkken: Japansk

Nøkkelord: ramen, nudler, suppe, buljong, egg

Pin It on Pinterest

Share This