En ordentlig rik og varmende suppe passer utmerket nå på høsten. Er det noe jeg liker best med høsten er det å sitte inne mens det er kaldt og surt ute, og spise noe godt og varmende.


Kremete kyllingsuppe
- Forberedelser: 50 minutter
- Koketid: 10 minutter
- Total tid: 1 time
- Porsjoner: 6 1x
Beskrivelse
Her får du en mektig suppe som metter godt i magen. Ønsker du en tynnere suppe enn den jeg laget, kan du ha i mer vann eller annet flytende, (men husk at da kan også suppen miste litt smak).
Ingredienser
- 2 gulrøtter, grovhakket
- 3 stangselleri, grovhakket
- 1 gul løk, grovhakket
- 3 hvitløksfedd
- 5 dl kyllingbuljong
- 1/2 hel grillet kylling
- 5 ts salt
- 2 ts pepper
- 60 g meierismør
- 70 g mel
- 8 dl melk
- 3 dl fløte
- 150 g pastaskruer
- 1/2 sitron, saften
Tilbehør
- Rundstykker
Slik gjør du
- Start med å skrelle og skjære opp grønnsakene.
- Ta frem en stor stekepanne og ha i litt olje.
- Ha i løk og la det steke i ca. 2 minutter før du har oppi gulrøttene, hvitløken og stangsellerien.
- La alle grønnsakene steke i 5-6 minutter.
- Ha i kyllingbuljongen og la det hele koke opp på medium varme.
- I en mindre kjele, smelt smør på medium varme.
- Når smøret er smeltet har du i mel og visper det hele sammen. Pass på så du ikke får klumper.
- Visp smør og mel sammen i ca. 1 minutt.
- Ha deretter i melk i en tynn stråle mens du visper. Pass på at du får rørt inn alt, så du ikke får klumper.
- Ha i fløte og gi hele blandingen et oppkok.
- Når det koker har du melkeblandningen over grønnsakene og kyllingbuljongen.
- Rør det hele sammen og la det stå på litt på medium varme.
- Kok pastaen etter anvisning på pakken.
- Server pastaen ved siden av suppen, slik at man selv kan ta det oppi så den ikke mister konsistensen.
Notater
Hvis du ønsker å fryse suppen bør du ikke ha pastaen i, da den fort kan miste konsistensen og bli en bløt masse. Ellers kan denne suppen fint fryses, og den holder seg godt i kjøleskapet noen dager.
- Kategori: Kylling til middag
- Metode: Koking
- Kjøkken: Norsk
Nøkkelord: kylling, suppe, noodle soup, pasta, grønnsaker, kremet

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.