Kremete, deilig hummus med litt ekstra topping! Det får du i denne retten – som passer godt til tapasbordet, eller som tilbehør til grillmat. Som topping brukte jeg edamamebønner, koriander, olivenolje og havsalt – det ble kjempegodt!
Håper det smaker!


Enkel hummus med edamamebønner
- Total tid: 20 minutter
- Porsjoner: 4 1x
- Kosthold: Vegetar
Beskrivelse
Hummus er godt, edamamebønner er godt – hvorfor ikke slå dem sammen? Kremete og god hummus med salte edamamebønner på toppen skaper en smakfull og mer mettende rett.
Ingredienser
- 400 g kokte kikerter
- 1–2 fedd hvitløk
- 3 ss olivenolje
- 1 ts malt spisskummen
- 2 ss rå tahini
- 2 ss sitronsaft
- Salt etter smak
Topping:
- Olivenolje
- Edamamebønner, (jeg kjøpte frosne)
- Koriander
- Havsalt
Slik gjør du
- Skyll kikertene i kaldt vann, pass på at du skyller dem godt.
- Ha i tahini, hvitløk, spisskummen, olivenolje og sitronesaft. Smak til med salt. Ha kikertene over i en blender, og kjør dem til en grov masse. Hvis du synes hummusen blir for tykk, kan du ha litt og litt med vann for å gjøre den mer smidig.
- Tilbered edamamebønnene etter anvisning på pakken. Jeg dampet de i noen få minutter i en sil over kokende vann med lokk over.
- Deretter la jeg de på toppen hummusen. Jeg tok noen av bønnene ut av belgen, og lot noen være i.
- Jeg toppet med en god oliveolje, havsalt og koriander.
- Server som tilbehør, eller som en dipp med pitabrød.
Notater
Du kan også å ta vekk skallet på kikertene som ser ut til å dette av under skyllingen. Det kan være med på å gjøre hummusen litt mer kornete.
- Kategori: Tilbehør saus og salsa
- Metode: Miksing
- Kjøkken: Midtøsten
Nøkkelord: hummus, kikerter, spisskummen, edamamebønner, koriander

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.