img { width: 100%; height: auto; }

Kremete, deilig hummus med litt ekstra topping! Det får du i denne retten – som passer godt til tapasbordet, eller som tilbehør til grillmat. Som topping brukte jeg edamamebønner, koriander, olivenolje og havsalt –  det ble kjempegodt!

Håper det smaker!

 

Hummus med edamamebønner

Print

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Enkel hummus med edamamebønner med koriander og havsalt

Enkel hummus med edamamebønner


  • Forfatter: Ida
  • Total tid: 20 minutter
  • Porsjoner: 4 1x
  • Kosthold: Vegetar

Beskrivelse

Hummus er godt, edamamebønner er godt – hvorfor ikke slå dem sammen? Kremete og god hummus med salte edamamebønner på toppen skaper en smakfull og mer mettende rett.


Ingredienser

Skaler oppskrift
  • 400 g kokte kikerter
  • 12 fedd hvitløk
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts malt spisskummen
  • 2 ss rå tahini
  • 2 ss sitronsaft
  • Salt etter smak

Topping:

  • Olivenolje
  • Edamamebønner, (jeg kjøpte frosne)
  • Koriander
  • Havsalt

Slik gjør du

  1. Skyll kikertene i kaldt vann, pass på at du skyller dem godt.
  2. Ha i tahini, hvitløk, spisskummen, olivenolje og sitronesaft. Smak til med salt. Ha kikertene over i en blender, og kjør dem til en grov masse. Hvis du synes hummusen blir for tykk, kan du ha litt og litt med vann for å gjøre den mer smidig.
  3. Tilbered edamamebønnene etter anvisning på pakken. Jeg dampet de i noen få minutter i en sil over kokende vann med lokk over.
  4. Deretter la jeg de på toppen hummusen. Jeg tok noen av bønnene ut av belgen, og lot noen være i.
  5. Jeg toppet med en god oliveolje, havsalt og koriander.
  6. Server som tilbehør, eller som en dipp med pitabrød.

Notater

Du kan også å ta vekk skallet på kikertene som ser ut til å dette av under skyllingen. Det kan være med på å gjøre hummusen litt mer kornete.

  • Kategori: Tilbehør saus og salsa
  • Metode: Miksing
  • Kjøkken: Midtøsten

Nøkkelord: hummus, kikerter, spisskummen, edamamebønner, koriander

Pin It on Pinterest

Share This