Er det noe som virkelig er avhengighetsskapende er det denne guacamolen, som jeg tør påstå er VERDENS BESTE GUACAMOLE! Den passer kjempe godt som tilbehør til taco, men jeg personlig kunne bare laget meg denne guacamolen, poppa en pose med nachos og kalt det en middag!


Verdens beste guacamole
- Total tid: 15 minutter
- Porsjoner: 1 medium bolle 1x
- Kosthold: Vegetar
Beskrivelse
Kremete guacamole med masse smak, som passer perfekt til taco, chili con carne eller annen meksikansk mat. Prøver du denne kjøper du definitivt ikke ferdig guacamole lenger! Krydderblandingen gir to guacamole-blandinger.
Ingredienser
Guacamole:
- 2 avokado, moste
- 7 cherrytomater, finkuttet
- 1/4 rødløk, finhakket
- 2 ss crème fraîche original
- 1,5 lime, juicen
- 4 ts hjemmelaget krydder
- Frisk koriander
Hjemmelaget guacamole-krydder:
- 1 ts løkpulver
- 1 ts paprikapulver
- 2 ts hvitløkspulver
- 2,5 ts havsalt
- 5 ts spisskummen
- 1 ts cayennepepper
- 1 ts malt koriander
- 1,5 ts sitronpepper
- 1 ts malt ingefær
- 2 ts oregano
- 1 ts sukker
- 1 ts persille
Slik gjør du
- Ta frem en medium stor bolle.
- Skjær opp avokadoene, og mos dem oppi bollen.
- Finhakk cherrytomatene og rødløken, og vend dem inn sammen med de moste avokadoene.
- Tilsett crème fraîche i avokadoblandingen og sett til side.
- Bland sammen krydderene til den hjemmelagede kryddermixen. Ønsker du en sterkere kryddermix kan blande inn mer kajennepepper, eller chili.
- Tilsett den hjemmelagede kryddermixen oppi avokadoblandingen, smak til med limejuice og topp med grovhakket korianderblader. Server med nachos og nyt enten ved siden av taco, eller som en liten rett i seg selv.
Notater
Hvis du lager guacamolen tidlig på dagen, og skal ha den klar til kvelden, drypper du over limejuicen uten å blande den inn. Rett før du skal servere guacamolen blander du inn juicen. Gjør du dette unngår du at guacamolen blir misfarget og brun, som avokado fort kan bli.
- Kategori: Snacks
- Metode: Miks
- Kjøkken: Meksikansk
Nøkkelord: guacamole, avokado, nachos

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.