img { width: 100%; height: auto; }

Deilig og kremete maiskrem passer helt utmerket som sidedish til grillmat, ved siden av et godt kjøttstykke, eller som en dipp. Maiskremen har en blandet smak av søtt, salt og syrlig, som jeg bare elsker. Trenger egentlig ikke noe annet ved siden av grillmaten, eller kjøttmiddagen, enn denne herligheten.

 

Gul maiskrem i blender

Utstyret i orden

Av utstyr til denne retten brukte jeg for det meste stekepanne, og blender. Blenderen bruker jeg for å mikse ingrediensene ordentlig sammen, til det blir en smidig, kremete masse.

 

Maiskrem i blå skål, med stekte mais og koriander.

Print

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Maiskrem i blå skål, med stekte mais og koriander.

Supergod maiskrem


  • Forfatter: Ida
  • Total tid: 30 minutter
  • Porsjoner: 4 1x
  • Kosthold: Vegetar

Beskrivelse

Kjempegod maiskrem som passer perfekt til grillmat. Her får du mais blandet med jalapeño, matfløte, parmesan, lime og hvitløk.


Ingredienser

Skaler oppskrift
  • 2 bokser mais (2 x 160 g)
  • 1 løk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finrevet
  • 1 lime, saften
  • 2 dl matfløte
  • 80 g , parmesan, finrevet
  • 15 g jalapeño, finhakket
  • 1 neve frisk koriander
  • 2 klyper havsalt
  • 1/2 ts chilipulver

Slik gjør du

  • Ha olje og litt smør sammen i en stekepanne.
  • Ha i sjalottløk og stek til den blir blank og myk.
  • Deretter har du i hvitløk og mais. Sil av laken til maisen, og spar litt av maisen til topping.
  • Krydre blandingen med chilipulver, salt og pepper og stek det hele sammen i 2 minutter på medium varme.
  • Rør inn matfløte.
  • La maisblandingen få et oppkok før du setter ned varmen. Stek videre i 5 minutter.
  • Mot slutten av steketiden har du i parmesanen.
  • Ha blandingen i en food processor og kjør det til en jevn krem.
  • Bland inn limesaft, hakket jalapeño og smak til med mer krydder hvis du trenger det.
  • Topp maiskremen med sprøstekt mais, frisk koriander og server.

Maiskrem

  • Kategori: Saus og salsa
  • Metode: Steking og miks
  • Kjøkken: Meksikansk

Nøkkelord: maiskrem, mais, grillmat

Pin It on Pinterest

Share This