Denne kakaoen varmer godt i kroppen! Har du noen gang prøvd kakao med havsalt? Saltet runder av smaken, og gir kakaoen det lille ekstra. Topper du med pisket krem i tillegg, får du en himmelsk smaksopplevelse samlet i en kopp.
Jeg elsker en god kopp med noe varmt når det begynner å bli kaldt ute, og da passer denne kakaoen perfekt!


Kakao med kremtopp og en klype havsalt
- Forberedelser: 5 minutter
- Koketid: 10 minutter
- Total tid: 15 minutter
- Porsjoner: 6-7 kopper 1x
Beskrivelse
En god og varmende kopp med kakao er det få som kan motstå – og denne er i tillegg toppet med havsalt. Havsaltet gir en ekstra god smak, som gjør at du sikkert vil forsyne deg både to og tre ganger.
Ingredienser
Kakao:
- 1 plate kokesjokolade, 60 – 70%
- 7 – 10 dl helmelk, etter smak
- Salt
- Brunt sukker
Krem:
- 3 dl kremfløte
- 2 ss sukker
- 1/2 ss vaniljesukker
Slik gjør du
- Hakk sjokoladen i små biter og ha den i en kasserolle sammen med ca. 1/4 av melken.
- Varm opp på middels temperatur uten at det koker, og rør hele tiden.
- Spe på med resten av melken, og varm opp til kokepunktet. Sjokoladen skal ikke koke.
- Ha gjerne i en klype salt og sukker, og hvis man vil litt chili og kanel. Topp gjerne med pisket krem og marshmallows.
- Kategori: Varm drikke
- Metode: Oppvarming
Nøkkelord: kakao, sjokolade, krem

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.