img { width: 100%; height: auto; }

Dette er en perfekt kombinasjon av salt og søtt som virkelig smelter på tungen! Denne koppen med godsaker lager jeg som oftest på høsten, når det begynner å bli surt og kaldt ute. Det er den perfekte stemningen til å lage noe godt og varmt med smak av eple og karamell.

Server den gjerne som en dessert, eller nyt den i favorittkoppen din på kvelden.

 

Varmende eplecider med salt karamell
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Varmende eplecider med piskte krem og salt karamell

Varmende eplecider med salt karamell


  • Forfatter: Ida
  • Forberedelser: 2 minutter
  • Koketid: 18 minutter
  • Total tid: 20 minutter
  • Porsjoner: 4 glass 1x

Beskrivelse

En god og varmende cider med smak av eple og karamell. Denne passer godt til dessert, eller som en varmende forfriskning.


Ingredienser

Skaler oppskrift

Eplecider

  • 50 g brunt sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts salt
  • 3 dl kremfløte
  • 1 l råpresset eplemost

Krem og topping

  • 2 dl kremfløte
  • 1,5 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • Karamellsaus
  • 4 kanelstenger

Slik gjør du

  1. Bland sukker, 1/3 av fløten, vaniljesukker og salt i en kjele.
  2. Kok opp under stadig røring.
  3. Senk varmen litt og rør til sukkeret er helt oppløst.
  4. Hell eplemosten forsiktig i kjelen, og rør godt!
  5. Kok opp, senk varmen og la blandingen småkoke i minst fem minutter.
  6. Visp resten av fløten til krem.
  7. Server med kanelstang, krem og topp med karamellsaus.

Notater

Ønsker du å gjøre en «voksenversjon» av denne, kan du ha i litt sprit av de slaget du ønsker. Selv har jeg prøvd med cognac, og det ble ordentlig godis. Jeg hadde da spriten i kjelen på slutten av koketiden, og hadde mellom 2-4 cl. cognac per glass.

  • Kategori: Varm drikke
  • Metode: Småkoking

Pin It on Pinterest

Share This