img { width: 100%; height: auto; }

Pesto trenger ikke bare lages på basilikum, å lage den  basert på ruccola er minst like godt! Da sipper du å plukke av hvert eneste blad på basilikum planten også. Denne pestoen passer kjempegodt til pasta, men også som tilbehør til tapasbordet. 

 

Pestopasta laget av ruccolapesto med reker og parmesan
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Hjemmelaget ruccolapesto med ruccola, pinjekjerner og parmesan

Smakfull ruccolapesto


  • Forfatter: Idaholmeide
  • Total tid: 10 minutter
  • Porsjoner: 250 g 1x
  • Kosthold: Vegetar

Beskrivelse

Perfekt pesto til pasta! Denne lager jeg mye til pastaretter, tapasbordet og som pålegg til godt brød.


Ingredienser

Skaler oppskrift
  • 130 g ruccola, ca. 2 pakker
  • 60 g ristede pinjekjerner (du kan også bruke valnøtter)
  • 2 fedd hvitløk
  • 50 g ferskrevet parmesan
  • 0,5 dl extra virgin olivenolje
  • 0,5 ss peppermix (f.eks. fra Santa Maria)
  • 0,5 ss havsalt

Slik gjør du

  1. Finn frem en mellomstor bolle.
  2. Ha i ruccola, ristede pinjekjerner (du kan riste de selv i en tørr stekepanne til de så vidt får farge hvis du ikke finner ristede pinjekjerner), ferdigrevet fersk parmesan, grovhakket hvitløk, ekstra virgin olivenolje, smak til med salt og pepper.
  3. Bruk stavmikser til å kjøre alt sammen til en paste. Smak til som du vil med mer krydder, hvitløk, ruccola eller parmesan. Ønsker du en mer rennende pesto kan du blande inn mer olivenolje.

Denne pestoen har jeg blant annet brukt da jeg lagde pestosnurrer, og pestopasta med reker, og det blir KJEMPEGODT!

  • Kategori: Saus og salsa
  • Metode: Miks
  • Kjøkken: Italiensk

Pin It on Pinterest

Share This