Pesto trenger ikke bare lages på basilikum, å lage den basert på ruccola er minst like godt! Da sipper du å plukke av hvert eneste blad på basilikum planten også. Denne pestoen passer kjempegodt til pasta, men også som tilbehør til tapasbordet.

Print

Smakfull ruccolapesto
- Total tid: 10 minutter
- Porsjoner: 250 g 1x
- Kosthold: Vegetar
Beskrivelse
Perfekt pesto til pasta! Denne lager jeg mye til pastaretter, tapasbordet og som pålegg til godt brød.
Ingredienser
Skaler oppskrift
- 130 g ruccola, ca. 2 pakker
- 60 g ristede pinjekjerner (du kan også bruke valnøtter)
- 2 fedd hvitløk
- 50 g ferskrevet parmesan
- 0,5 dl extra virgin olivenolje
- 0,5 ss peppermix (f.eks. fra Santa Maria)
- 0,5 ss havsalt
Slik gjør du
- Finn frem en mellomstor bolle.
- Ha i ruccola, ristede pinjekjerner (du kan riste de selv i en tørr stekepanne til de så vidt får farge hvis du ikke finner ristede pinjekjerner), ferdigrevet fersk parmesan, grovhakket hvitløk, ekstra virgin olivenolje, smak til med salt og pepper.
- Bruk stavmikser til å kjøre alt sammen til en paste. Smak til som du vil med mer krydder, hvitløk, ruccola eller parmesan. Ønsker du en mer rennende pesto kan du blande inn mer olivenolje.
Denne pestoen har jeg blant annet brukt da jeg lagde pestosnurrer, og pestopasta med reker, og det blir KJEMPEGODT!
- Kategori: Saus og salsa
- Metode: Miks
- Kjøkken: Italiensk

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.