Hva med en skikkelig god eggelikør i julen? Den gir deg en ordentlig smak av jul, og passer fint som en liten fordrink, dessert eller gave. Lag den gjerne dagen før, og la den stå i kjøleskapet.

Print

Creamy eggnog
- Total tid: 45 minutter
- Porsjoner: 1 liter 1x
- Kosthold: Vegetar
Beskrivelse
Kom i ordentlig julestemning med denne eggelikøren. Den passer supert som en fordrink til julefesten, eller som en liten dessert.
Ingredienser
Skaler oppskrift
- 6 eggeplommer
- 100 g sukker
- 3 dl kremfløte
- 5 dl helmelk
- 1 vaniljestang
- 2 kanelstenger
- 1 klype salt
- 3/4 ts malt muskatnøtt
- 1,5 dl whisky, cognac eller vodka
Slik gjør du
- Ta frem en medium stor kjele.
- Ha i melk, fløte, kanelstenger, frø fra vaniljestang og hele vaniljestangen, muskatnøtt og salt på medium temperatur.
- Rør det hele sammen til det begynner å koke.
- Ta kjelen a platen, og la det kjøle seg ned.
- Ta ut kanelstengene og vaniljestangen.
- Ta frem en liten bolle.
- Visp eggene i bollen sammen med sukker til det tykner.
- Forsiktig heller du i melkeblandingen litt og litt sammen med eggene og visper det sammen.
- Ha hele blandingen tilbake i kjelen.
- Ha på medium varme.
- Visp til det når ca. 70 °C (bruk gjerne et termometer for å sjekke).
- Ta kjelen av platen og la det stå til det får romtemperatur.
- Visp deretter inn ønsket alkohol, eller la være hvis du ikke ønsker alkohol.
- Ha eggnogen i en flaske og ha den i kjøleskapet i 2 timer, eller over natten. Den tykner mer når den kjøles ned.
- Server med et lite dryss med malt muskatnøtt eller kanel. (Den varer ca. 4-5 dager i kjøleskapet).
- Kategori: Jul
- Metode: Koking
- Kjøkken: Amerikansk
Nøkkelord: egg, eggedosis, jul, likør

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.