Denne pastasalaten med kylling er utrolig smakfull, saftig og god! Den passer godt som en hel middag, men også som en salat ved siden av tapas eller til koldtbord.
Print

Kyllingsalat med mye smak
- Total tid: 40 minutter
- Porsjoner: 5 1x
Beskrivelse
Kylling- og pastasalat full av smak! Her får du grillet kylling med pepperoni, ruccola, cherrytomater, oliven og en smakfull dressing.
Ingredienser
Skaler oppskrift
Kyllingsalat
- 1 grillet kylling, revet
- 1 pakke pepperonipølse, i skiver
- 1 glass soltørkede tomater, hakkede (ta vare på oljen tomatene ligger i)
- 1 eske cherrytomater
- 1 pose pastaskruer, 500 g
- 1 pakke vårløk, skivet
- Sorte oliven, mengde etter smak
- Ruccola, mengde etter smak
Dressing
- 1 dl god olivenolje
- Oljen fra de soltørkede tomatene
- 2 ss hvitvinseddik
- 1 eggeplomme
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ts Dijon sennep
- 1/2 ts havsalt
- 1/2 ts pepper
Slik gjør du
- Start med kyllingen. Dra kyllingkjøttet fra hverandre med fingrene til passe store biter.
- Ta frem en stor bolle og ha i kyllingen. Ta gjerne med skinnet på kyllingen hvis du liker det, for ekstra smak.
- Sett på vannet til å koke pastaskruer, og kok pastaskruene etter anvisning på pakken.
- Skjær pepperoniskivene i strimler, skjær cherrytomatene i to, og hakk opp vårløk.
- Ha alt, sammen med oliven, pastaskruer og ferdig hakkede tomater i bollen sammen med kyllingen.
- Hakk opp hvitløken, og bland sammen alle ingrediensene til dressingen i en liten bolle.
- Hell dressingen over salaten og bland alt sammen.
- Server salaten i skåler toppet med ruccola og nyt!
Notater
Synes du pepperoni kan bli litt sterkt kan du fint bytte den ut med en annen type skinke, eller pølse.
- Kategori: Salat
- Metode: Mix
- Kjøkken: Italiensk
Nøkkelord: salat, kyllingsalat, pastasalat, pepperoni

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.