Tunfisksalat er noe av det jeg lager mest i hverdagen, for det er så godt, sunt, rimelig og raskt å lage. I denne tunfisksalat får du crispy salat, med egg, tunfisk, basilikum og dressing for ekstra smak. Håper det smaker!

 Tid: 30 minutter Antall: 4 personer

 

tunfisksalat

  • 2 bokser tunfisk i olje
  • 1 bunt asparges, i biter
  • 1 pose sukkererter, delt i to
  • 6 reddiker, i skiver
  • 1 rødløk, i skiver
  • Salat
  • Basilikum, mengde etter smak
  • 2 egg
  • Kalamata-oliven

 

dressing

  • 0,5 dl olivenolje
  • Oljen fra tunfisken
  • 3 ss sitronsaft
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ts salt
  • 1,5 ts pepper

 

   

SLIK GJØR DU

    1. Skjær opp alle grønnsakene. Skjær vekk den nederste delen på aspargesen.
    2. Kok aspargesen i saltet vann i ca. 30 sekunder før du har dem i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
    3. La aspargesen renne av seg på kjøkkenpapir.
    4. Fordel alle grønnsakene på et fat, sammen med tunfisken.
    5. Kok eggene i ca. 7 minutter og 30 sekunder, (da er eggene litt bløtkokte), og del dem i båter.
    6. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen og ha den over salaten, sammen med basilikumblader og oliven.
    7. Server gjerne med brød til.

       

      Pin It on Pinterest

      Share This