Tunfisksalat er noe av det jeg lager mest i hverdagen, for det er så godt, sunt, rimelig og raskt å lage. I denne tunfisksalat får du crispy salat, med egg, tunfisk, basilikum og dressing for ekstra smak. Håper det smaker!

Print

Frisk tunfisksalat med mye smak
- Total tid: 30 minutter
- Porsjoner: 4 1x
Beskrivelse
Frisk tunfisksalat full av smak, enten som lunsj på jobben, eller som en sunn og god middag.
Ingredienser
Skaler oppskrift
Tunfisksalat:
- 2 bokser tunfisk i olje
- 1 bunt asparges, i biter
- 1 pose sukkererter, delt i to
- 6 reddiker, i skiver
- 1 rødløk, i skiver
- Salat
- Basilikum, mengde etter smak
- 2 egg
- Kalamata-oliven
Dressing:
- 0,5 dl olivenolje
- Oljen fra tunfisken
- 3 ss sitronsaft
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ts salt
- 1,5 ts pepper
Slik gjør du
- Skjær opp alle grønnsakene. Skjær vekk den nederste delen på aspargesen.
- Kok aspargesen i saltet vann i ca. 30 sekunder før du har dem i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
- La aspargesen renne av seg på kjøkkenpapir.
- Fordel alle grønnsakene på et fat, sammen med tunfisken.
- Kok eggene i ca. 7 minutter og 30 sekunder, (da er eggene litt bløtkokte), og del dem i båter.
- Bland sammen alle ingrediensene til dressingen og ha den over salaten, sammen med basilikumblader og oliven.
- Server gjerne med brød til.
- Kategori: Salat
- Metode: Miksing
- Kjøkken: Norsk
Nøkkelord: tunfisk, salat, kalamata, basilikum

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.