Sunn og god kyllingsalat med mye smak! Denne kyllingsalaten er ordentlig snacks, og passer fint inn i en travel hverdag. Den er rask å lage og har en god blanding av søtt, salt og syrlig smak. NAM!
Tid: 35 minutter Antall: 4 porsjoner
kyllingsalat
- 3 kyllingfileter, i biter
- 150 g sukkererter, delt
- 1/2 chilli, finsnittet
- 3/4 agurk, i skiver
- Salat
- 2 avokado
- 3 vårløk, finsnittet
- Salt og pepper
Mangosaus
- 2 mangoer, store og modne
- 1 lime, saften
- 1 dl brunt sukker
- 0,5 dl eddik 7%
- 1 ts spisskummen
- 0,5 ts kardemomme
- 1 ss fersk ingefær, finrevet

SLIK GJØR DU
- Kutt opp mangoen og kjør den glatt i en foodprocessor.
- Tilsett resten av ingrediensene til mangosausen og bland alt sammen.
- Skjær opp kyllingen i passe store biter, og krydre med salt og pepper.
- Stek kyllingen i olje på medium varme. Sett opp varmen på slutten av steketiden så du får en god stekeskorpe.
- Mens du steker kyllingen skjærer du opp grønnsakene til salaten. Jeg brukte en ostehøvel for å skjære agurken i lange skiver.
- Server salaten i et stort fat, toppet med den stekte kyllingen, mangosaus og snittet chili.
