Er du glad i ost? Er du glad i biff? Da må du smake Philly cheesesteak-sandwich! Det er en utrolig god kombinasjon av smakfull deilig ost, sammen med saftig biff. Den gjør seg både som en mettende lunsj, og som en god middag med salat til.

Philly cheesesteak sandwich
- Total tid: 30 minutter
- Porsjoner: 2 1x
Beskrivelse
Ooo, denne sandwichen er så cheesy og god! Hvis du tenker på å ta en skikkelig kosekveld, passer denne utmerket.
Ingredienser
Skaler oppskrift
Philly cheesesteak
- 350 g kjøtt
- 1 løk, finhakket
- 4 loffeskiver
- 70 g eldet Jarlsberg, revet
- 70 g Cheddar, revet
- Salt og pepper
- Smør
Topping
- Jalapeños, mengde etter smak
- Chilimajones, mengde etter smak
- Lages av Sriracha saus og majones ca, 1 dl majones og 1 ss Sriracha saus
Parmesansaus
- 175 g parmesan
- 2 dl matfløte
- Salt og pepper
- Sitronsaft
Slik gjør du
- Skjær opp løken og ha den over i en oljet stekepanne.
- Stek til løken er myk, og legg den til side på en tallerken.
- Ha litt olje i samme stekepanne og sett på høy varme.
- Ha i kjøttet, og krydre godt med salt og pepper.
- Stek kjøttet til det får en fin stekeskorpe, men er rosa på innsiden. Legg kjøttet til side og la det hvile en liten stund.
- Ta en liten kjele og hell i matfløten.
- Bring den opp til kokepunktet og slå av platen.
- Ha oppi ferdigrevet parmesan, visp til det er smeltet og er blitt en jevn saus. Smak til med salt, pepper og sitronsaus.
- Riv Cheddar og Jarlsberg og miks det sammen i en bolle.
- Bland deretter sammen majones og Sriracha saus til en chillimajones. Ha i ønsket mengde Sriracha saus etter hvor sterk du vil at den skal være.
- Ha smør i en stekepanne, sett på medium varme. Legge brødskivene med osteblandingen av Cheddar og Jarlsberg på toppen i stekepannen og stek til osten smelter. Ta brødskivene ut av pannen når de har blitt gyllenbrune og litt svidd i kantene.
- Skjær opp kjøttet i skiver.
Da er det klart for sandwich-verksted:
- Legg på ønsket jalapenos, deretter kjøttstrimler.
- Topp med stekt løk, og til slutt en skive innsmurt med chillimajones på toppen.
- Gjør det samme med den andre brødskiven så du får to sandwicher.
Server gjerne med en liten salat til så får du en fullverdig middag.
- Kategori: Sandwich
- Metode: Steking
- Kjøkken: Amerikansk
Nøkkelord: sandwich, kjøtt, ost

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.