Disse cookiesene gir deg virkelig vann i munnen! De har en perfekt balanse av salt og søtt, sprø på utsiden og myke på innsiden. De er kjempe gode å kose seg med som en liten kveldssnack, eller å gi bort i gave.

Print

Chocolate chip cookies
- Forberedelser: 28 minutter
- Koketid: 12 minutter
- Total tid: 40 minutter
- Porsjoner: ca. 20
- Kosthold: Vegetar
Beskrivelse
Disse cookiesene kommer du ikke til å ha liggende lenge. De er sprø på utsiden, myke på innsiden og har god smak av salt og søtt. Mmm.
Ingredienser
Skaler oppskrift
- 8 dl hvetemel
- 220 g meierismør
- 300 g brunt sukker
- 100 g hvitt sukker
- 1 1/4 ts bakepulver
- 2 ts salt
- 2 egg
- 2 ts vaniljeekstrakt
- 250 g melkesjokolade, grovhakket
- Eventuelt havsalt
Slik gjør du
- Sett ovnen på 200 °C.
- Smelt smøret på lavest mulig varme i en kjele mens du rører litt.
- Visp sammen mel, bakepulver og salt i en bakebolle. Sett bollen til side.
- Hent en annen stor bolle. Hell det smeltede smøret i bollen og visp inn sukkeret.
- Ha i ett og ett egg, og visp det hele sammen med vaniljeekstrakt til slutt.
- Bruk så en slikkepott og vend inn melblandingen og sjokoladen.
- Sett deigen i kjøleskapet i 5 minutter.
- Deretter ruller du små baller (ca. 1 ss store), og legger de på et stekebrett med bakepapir.
- Ønsker du en litt saltere smak kan du strø ballene med litt havsalt på toppen.
- Stek cookiesene midt i ovnen i ca. 12 minutter.
- Avkjøl dem deretter på rist.
- Kategori: Bakst
- Metode: Stekeovn
- Kjøkken: Amerikansk
Nøkkelord: cookies, sjokolade, sjokoladekjeks, chocolate chip, havsalt

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.