ELSKER eple, kanel og karamell sammen, og denne ostekaken har dem alle! Her får du en deilig creamy ostekake, med sprø kjeksbunn og eplecrunch med karamellsaus på toppen! Den er ikke spesielt vanskelig å lage, og er definitivt verdt en smak.

Print

Ostekake med eplecrunch
- Forberedelser: 1 time og 40 minutter
- Koketid: 50 minutter
- Total tid: 2 timer og 30 minutter + 3 timer avkjøling
- Porsjoner: 12 1x
- Kosthold: Vegetar
Beskrivelse
En ostekake med deilige smaker av eple, kanel og karamell – en absolutt favoritt! Elsker disse smakene sammen, som sammen skaper en blanding av salt og søtt.
Ingredienser
Skaler oppskrift
Ostekake-fyll:
- 800 g Philadelphia-ost, romtemperert
- 100 g brunt sukker
- 100 g hvitt sukker
- 2 ss Maizenna
- 1/2 ss malt ingefær (krydder)
- 2 ss vaniljeekstrakt
- 1/2 ss kanel
Eplecrunch:
- 50 g mel
- 50 g havregryn
- 100 g sukker
- 2 ss Maizenna
- 1/2 ss kanel
- 2 medium store epler, grovhakket
- 4 ss kaldt meierismør, i terninger
- 2 ss meierismør til steking
- 1 klype salt
- 50 g brunt sukker
Kakebunn:
- 100 g brunt sukker
- 250 g Bixit-kjeks, knust til smuler
- 225 g meierismør, smeltet
- 1 klype havsalt
Topping:
- Karamellsaus
Slik gjør du
- Sett ovnen på 105 °C på over- og undervarme.
- Finn frem en ildfast form med mål 20 cm x 30 cm og ha i et bakepapir som dekker oppover kantene.
Slik lager du kakefyllet:
- Finn frem en medium stor bakebolle.
- Ha i ferdige knuste Bixit-kjeks, brunt sukker, havsalt og smeltet meierismør.
- Bland alt sammen til en jevn masse, og ha over i den ildfaste formen med bakepapir.
- Press Bixit-blandingen på bunnen av den ildfaste formen så den dekker hele bunnen jevnt.
- Sett formen i ovnen i 5 minutter.
- Ta formen ut etter 5 minutter og sett til side for avkjøling.
- I mellomtiden starter du med kakefyllet.
Slik lager du kakefyllet:
- Finn frem en stor bakebolle.
- Bland godt sammen romtemperert Philadelphia-ost (hvis den ikke er romtemperert blir den vanskelig å mikse), brunt sukker, hvitt sukker, kanel, malt ingefær, Maizenna og vaniljeekstrakt.
- Hell kakefyllet over kakebunnen i den ildfaste formen.
- Smør den jevnt utover med en slikkepott.
- Sett kaken midt i ovnen på 105 °C i 40-50 minutter.
- Ta så kaken ut av ovnen å la den kjøles ned på benken i 15 minutter.
- Deretter setter du kaken i kjøleskapet i 3-4 timer, til den er fast. Den kan også stå over natten.
Slik lager du eplecrunch:
- Rett før servering lager du eplecrunch.
- Ta frem en medium stor bolle.
- Grovkutt eplene og legg dem over i bollen.
- Hell over brunt sukker, Maizenna og kanel og bland alt sammen.
- Legg epleblandingen i en stekepanne og stek på medium varme for å mykne eplene. Kommer til å lukte himmelsk!
- Mens epleblandingen stekes tar du frem en ny bolle i medium størrelse.
- Ha i mel, kaldt smør, salt, hvitt sukker og havregryn og trykk det sammen med en gaffel for å blande.
- Hell epleblandingen sprett utover i en smurt ildfast form, og strø melblandingen over.
- Sett den ildfaste formen i ovnen på 190 °C og bak i 45-50 minutter. Dette blir en herlig eplecrunch, nam!
Slik setter du sammen kaken:
- Når det er på tide å servere kaken legger du eplecrunch på toppen av ostekaken med en skje.
Skjær ostekaken i ruter, topp med karamellsaus og nyt!
- Kategori: Kake
- Metode: Steking
- Kjøkken: Norsk
Nøkkelord: eple, eplecrunch, karamell, kake, karamellsaus

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.