img { width: 100%; height: auto; }

Jeg elsker søtpotetchips, og da mener jeg SPRØ søtpotetchips! Det er så kjipt når man prøver å lage ordentlige crispy chips, men ender opp med soggy poteter. Derfor bør du prøve denne måten å lage chips på! Garantert sprøtt og godt!

Garantert crispy søtpotetchips på stekebrett, med jalapeno cheddar saus og bacon
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Garantert crispy søtpotetchips på stekebrett, med jalapeno cheddar saus

Garantert crispy søtpotetchips


  • Forfatter: Ida
  • Forberedelser: 45 minutter
  • Koketid: 30 minutter
  • Total tid: 1 time og 15 minutter
  • Porsjoner: 4 1x
  • Kosthold: Vegetar

Beskrivelse

Prøv denne metoden når du lager søtpotetchips, og du er garantert at de blir crispy! Det tar litt lenger tid enn andre metoder, men jeg lover det er verdt det.


Ingredienser

Skaler oppskrift

Søtpotetchips:

  • 600 g søtpotet, i tjukke strimler
  • 4 ts Maisenna
  • 2 ss rapsolje
  • Salt
  • Peppermix

Cheddar-dipp:

  • 2 ss meierismør
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl helmelk
  • 200 g
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts salt
  • 1/2 glass jalapeño, hakket

Toppings:

  • 1 pakke bacon, hakket
  • 3 vårløk, finhakket

Slik gjør du

  1. Skrell søtpotetene.
  2. Skjær dem å godt det lar seg gjøre i like store biter. Er det stor forskjell på tykkelse eller størrelse vil noen chips bli fortere brent enn andre.
  3. Legg de ferdigkuttede søtpotetchipsene i en bolle med kaldt vann i ca. 5 minutter. Veldig viktig!
  4. Etter 5 minutter legger du chipsene på tørkepapir og lar de renne av seg.
  5. Ha all chipsen i en stor frysepose, og ha i maisenna.
  6. Ha godt med luft i posen og rist i vei slik at du får maisenna på all chipsen. Det skal ikke være tjukke lag med maisenna, men et tynt lag som så vidt synes.
  7. Ta frem et stekebrett og legg på aluminiumsfolie med den skinnende siden ned mot stekebrettet.
  8. Smør inn aluminiumsfolien med rapsolje, så ikke chipsene fester seg fast.
  9. Legg på søtpotetchipsen utover stekebrettet med mellomrom mellom hverandre. Det er viktig at de ikke overlapper hverandre, eller ligger for nært, ellers blir de ikke sprø.
  10. Ha over rapsolje og krydder.
  11. Sett stekebrettene i forbarmet ovn på 200 °C. Jeg setter 2 brett i ovnen samtidig. Det kommer an på hvor stor ovn du har i forhold til hvor mange brett du har i ovnen samtidig. Har du en liten ovn kan for mange brett gjøre at det blir for fuktig i ovnen, som gjør at chipsen ikke blir sprø.
  12. Chipsen skal stå i ca. 25-30 minutter.
  13. Halvveis inn i steketiden tar du ut stekebrettene og snur på all chipsen.
  14. Når du setter stekebrettene inn igjen setter du den som var øverst nederst, og snur den siden som var ytterst innerst.
  15. Mens chipsene steker kan du gjøre klar cheddarsausen og resten av tilbehøret.
  16. Når søtpotetene er gylne sprø og ferdige tar du døren på ovnen halvveis åpen, og lar chipsene hvile i ovnen i 10 minutter. Dette er viktig for at de skal bli sprø!

Gjør klart tilbehøret:

  1. Hakk opp og stek baconet.
  2. Hakk opp vårløken.

Slik lager du cheddar-saus:

  1. Smelt smøret på medium varme i en kjele.
  2. Ha i melet.
  3. Rør det sammen til en jevn masse.
  4. Hell i melken litt og litt mens du rører til en jevn saus.
  5. Kok opp sausen og sett ned varmen
  6. Ha i revet cheddar, hakket jalapeño, salt og sitrondråper og rør alt sammen til osten har smeltet.

Server chipsene sammen med med cheddar-saus, toppet med bacon og vårløk.

Garantert crispy cheddar-chips

  • Kategori: Tilbehør poteter
  • Metode: Steking
  • Kjøkken: Amerikansk

Nøkkelord: søtpotet, crispy, chips, cheddar, ostesaus

Pin It on Pinterest

Share This