img { width: 100%; height: auto; }

En kjempegod potetgrateng som løfter måltidet til nye høyder! Denne potetgratengen er så god at den fint kan spises uten tilbehør. Med sprø ost på toppen, og en deilig kremete saus blir dette lett en favoritt!

 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Potetgrateng med sprø ost i ildfast form med persille

Kremete potetgrateng


  • Forfatter: Ida
  • Forberedelser: 20 minutter
  • Koketid: 30 minutter
  • Total tid: 50 minutter
  • Porsjoner: 6 1x
  • Kosthold: Vegetar

Beskrivelse

Potetgrateng med løk og kremete saus, med deilig ost på toppen. Denne passer perfekt som tilbehør med siden kylling og kjøtt.


Ingredienser

Skaler oppskrift
  • 800 g poteter, skivet
  • 1 løk, skivet
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 3 dl kremfløte (eller matfløte)
  • 1 dl melk
  • 6 ss kremost med hvitløk
  • 50 g parmesan, finrevet
  • 3 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 150 g revet ost
  • 1 ts timianblader
  • 10 blader bladpersille

Slik gjør du

  1. Start med å skrelle og skjære opp potetene og løk i tynne skiver.
  2. Ta frem en stor og bred kjele.
  3. Ha i fløte, melk, hvitløk, timian, salt og pepper.
  4. Kok opp fløteblandingen.
  5. Ha potetskivene og løken i fløteblandingen, og kok de lett i 5 minutter. Fløteblandingen bør dekke potene og løken.
  6. Etter 5 minutter slår du av platen, og har i parmesan.
  7. Bland inn parmesanen lett. Pass på at du ikke rører for hardt så potetskivene brekker.
  8. Ha potetene, løk og sausen over i en passe stor ildfast form. Smør gjerne den ildfaste formen med olivenolje eller smør før du har blandingen oppi, så setter det seg ikke fast i formen.
  9. Ha på noen klatter med hvitløkkremost, og topp med revet ost.
  10. Stek de fløtegratinerte potetene i 30 minutter på 200 °C.

 

Potetgrateng

 

Potetgrateng

 

Notater

Ha gjerne oppi ekstra med salt i fløteblandingen, da potetene trekker til seg mye av saltet.

Kremosten og parmesanen gir denne potetgratengen ekstra god smak, men det går selvfølgelig helt fint å droppe disse ingrediensene for em magrere grateng.

  • Kategori: Tilbehør til middag
  • Metode: Stekeovn
  • Kjøkken: Norsk

Nøkkelord: grateng, fløtegratinerte poteter, poteter, tilbehør, kremet, gratinerte poteter

Pin It on Pinterest

Share This