En kjempegod potetgrateng som løfter måltidet til nye høyder! Denne potetgratengen er så god at den fint kan spises uten tilbehør. Med sprø ost på toppen, og en deilig kremete saus blir dette lett en favoritt!

Kremete potetgrateng
- Forberedelser: 20 minutter
- Koketid: 30 minutter
- Total tid: 50 minutter
- Porsjoner: 6 1x
- Kosthold: Vegetar
Beskrivelse
Potetgrateng med løk og kremete saus, med deilig ost på toppen. Denne passer perfekt som tilbehør med siden kylling og kjøtt.
Ingredienser
- 800 g poteter, skivet
- 1 løk, skivet
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 3 dl kremfløte (eller matfløte)
- 1 dl melk
- 6 ss kremost med hvitløk
- 50 g parmesan, finrevet
- 3 ts salt
- 1 ts pepper
- 150 g revet ost
- 1 ts timianblader
- 10 blader bladpersille
Slik gjør du
- Start med å skrelle og skjære opp potetene og løk i tynne skiver.
- Ta frem en stor og bred kjele.
- Ha i fløte, melk, hvitløk, timian, salt og pepper.
- Kok opp fløteblandingen.
- Ha potetskivene og løken i fløteblandingen, og kok de lett i 5 minutter. Fløteblandingen bør dekke potene og løken.
- Etter 5 minutter slår du av platen, og har i parmesan.
- Bland inn parmesanen lett. Pass på at du ikke rører for hardt så potetskivene brekker.
- Ha potetene, løk og sausen over i en passe stor ildfast form. Smør gjerne den ildfaste formen med olivenolje eller smør før du har blandingen oppi, så setter det seg ikke fast i formen.
- Ha på noen klatter med hvitløkkremost, og topp med revet ost.
- Stek de fløtegratinerte potetene i 30 minutter på 200 °C.
Notater
Ha gjerne oppi ekstra med salt i fløteblandingen, da potetene trekker til seg mye av saltet.
Kremosten og parmesanen gir denne potetgratengen ekstra god smak, men det går selvfølgelig helt fint å droppe disse ingrediensene for em magrere grateng.
- Kategori: Tilbehør til middag
- Metode: Stekeovn
- Kjøkken: Norsk
Nøkkelord: grateng, fløtegratinerte poteter, poteter, tilbehør, kremet, gratinerte poteter

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.