Italiensk mat er så utrolig godt! Jeg elsker smaken av tomat, basilikum, olivenolje og hvitløk sammen, og det er nettopp det du får her. Sprøstekt baguette, med hvitløkssmør som gjør at baguetten blir myk i midten, toppet med deilig tomatblanding.

Print

Italienske bruschetta
- Forberedelser: 20 minutter
- Koketid: 10 minutter
- Total tid: 30 minutter
- Porsjoner: 4 1x
- Kosthold: Vegetar
Beskrivelse
Bruschetta er en velsmakende rett alle kan lage. Med søte tomater, frisk basilikum og hvitløk har du en enkel rett de fleste vil like.
Ingredienser
Skaler oppskrift
Baguette:
- 1 hel baguette
- 100 g meierismør
- 2 fedd hvitløk, revet
- 3 ss friske urter, finhakket
Topping:
- 3 tomater
- 1 fedd hvitløk, revet
- 2 ss frisk basilikum, finhakket
- 2 ss god olivenolje
- 2 klyper havsalt
- 1 klype pepper
Slik gjør du
- Skjær opp baguetten i passe tykke skiver, men ikke skjær helt gjennom.
- Bland sammen meierismør, hvitløk og urter i en bolle.
- Ha hvitløkssmøret mellom skivene på baguetten.
- Ha baguetten over på et stekebrett med bakepapir, og stek i 10 minutter på 200 °C.
- Mens baguetten steker lager du tomatblandingen/toppingen.
- Ha alle ingrediensene til toppingen i en bolle og bland sammen.
- Når baguetten er ferdig stekt skjærer du skivene helt gjennom.
- Ha litt mer hvitløkssmør på skivene, og topp med tomatblandingen.
- Pynt med ekstra basilikumblader og server.
- Kategori: Forrett
- Metode: Steking
- Kjøkken: Italiensk
Nøkkelord: Bruschetta, tomat, basilikum, hvitløk

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.