img { width: 100%; height: auto; }

Knasende sprøtt brød med myk kjerne, og proppfull av smak! Det er definisjonen på dette stablebrødet med parmesan og friske urter. Det er lite som skaper et bredere glis på samboeren min enn dette brødet. De gangene jeg lager dette trenger vi ofte ikke mer enn bare stablebrødet, god skinke, oliven, pesto og aioli, da koser vi oss max!

Dette brødet passer utmerket til tapasbordet, ved siden av grillmaten, som en svamp ved siden av en god suppe, ved siden av en salat, egentlig alt tør jeg påstå. 

 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Stablebrød med parmesan med sprø ost til tapas

Stablebrød med parmesan


  • Forfatter: Ida
  • Forberedelser: 2 timer
  • Koketid: 30 minutter
  • Total tid: 2 timer 30 minutter
  • Porsjoner: 1 brød 1x
  • Kosthold: Vegetar

Beskrivelse

Verdens beste brød! Dette stablebrødet er fylt med deilig parmesan, deilig urter, og toppet med enda mer parmesan.


Ingredienser

Skaler oppskrift

Deig

  • 10 dl hvetemel
  • 1/2 pakke tørrgjær
  • 2 dl melk
  • 2 dl vann
  • 1 egg
  • 1,5 ts salt
  • 2 ss olivenolje

Topping

  • 8 ss meierismør
  • 100 g parmesan, finrevet
  • 1 neve frisk timian, finhakket
  • 1 neve frisk basilikum, finhakket
  • 0,5 sitron, saften
  • 3 klyper havsalt

Slik gjør du

  1. Bland sammen mel, tørrgjær og salt i en stor bakebolle.
  2. Ta en liten kjele og varm opp melken. (Melken skal ikke koke, bare varmes opp til rett før kokepunktet.)
  3. Når melken er varmet opp tar du den av platen, og heller i 2 dl med kaldt vann. Da skal melk- og vannblandingen ha en fingervarm temperatur.
  4. Ha olivenolje oppi melk- og vannblandingen og rør litt rundt.
  5. Hell melk- og vannblandingen i bakebollen sammen med det tørre.
  6. Ha deretter i egget.
  7. Elt hele deigen sammen.
  8. Legg deigen på en melet bordplate, og kjevle ut et rektangel på ca. 30 cm x 40 cm.
  9. Pensle på smeltet smør over hele deigen.
  10. Strø over godt med parmesan, friske urter, havsalt og drypp over sitronsaft.

Stablebrød med parmesan

Slik setter du sammen brødet

  1. Del deigen opp i strimler på 8 cm, som vist på bildet nedenfor.
  2. Stablebrød med parmesan
  3. Legg remsene oppå hverandre, bruk gjerne en ostehøvel eller bakespade for å få remsene opp fra bordet.
  4. Stablebrød med parmesan Stablebrød med parmesan
  5. Del deretter opp de samlede remsene i 10 cm, så du får tre små bunker med firkanter.
  6. Stablebrød med parmesan
  7. Finn frem en brødform med høye kanter, og pensle den godt med smeltet smør eller olivenolje. Da er det enkelt å få ut brødet når det er ferdig stekt.
  8. Stable bunkene på høykant oppi brødformen, da får du parmesan og urter gjennom hele brødet.
  9. Strø over parmesan og litt mer havsalt.
  10. La brødet heve i 30-45 minutter.
  11. Brødet stekes på 200°C i 30-40 minutter, midt i ovnen med over- og undervarme.
  12. Avkjøl brødet litt på rist før du serverer.

Stablebrød med parmesan

Stablebrød med parmesan

Notater

Det som er så fantastisk med stablebrød er at du får de gode smakene gjennom hele brødet på grunn av måten du konstruerer brødet på. I hver bit får du de gode smakene av urter og parmesan. Du kan gjerne bruke andre urter om du ønsker det.

  • Kategori: Brød
  • Metode: Stekeovn
  • Kjøkken: Italiensk

Nøkkelord: brød, parmesan, basilikum, tilbehør, tapas

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.

Laks med kremet saus

Dette er en kjempe god laksemiddag som varmer godt. Den kan serveres med både ris, poteter eller...

Smakfull ruccolapesto

Pesto trenger ikke bare lages på basilikum, å lage den  basert på ruccola er minst like godt! Da...

Liker du pasta?

Det gjør jeg og! Når jeg vet jeg skal ha pasta til middag gleder jeg meg litt ekstra, gjør du?

Klikker du her finner du alle mine beste pastaretter. 

Varmende eplecider med salt karamell

Dette er en perfekt kombinasjon av salt og søtt som virkelig smelter på tungen! Denne koppen med godsaker lager jeg som oftest på høsten, når det begynner å bli surt og...

Vanilla iced coffee

GODIS-ALARM! Denne iskaffen er nesten en liten dessert i seg selv. Her får du nemlig ikke bare kaffe med litt melk og is, men kaffe blandet med vaniljeis! Med kremtopp...

Superdigg milkshake med lakris og bringebær

Liker du smaken av lakris og bringebær sammen? Det gjør jeg! Derfor har jeg laget denne milkshaken med lakrisis og frosne bringebær. Jeg hadde også litt Hockeypulver i,...

Sommerlig lemonade

Dette er en kjempe god forfriskning i sommervarmen! Syrlig lemonade med mynteblader, sitron- og limeskiver, namm! I tillegg er den rask å lage, og holder seg godt i...

Smoothiebowl med cantaloupe og drue

Når det blir varmere ute er det ekstra godt med noe kaldt og forfriskende. Denne smoothiebowlen er en god blanding søtt og syrlig, og bør nytes med en gang rett fra...

Piña Colada med jordbærswirl

Piña Colada må være en av de beste sommerdrinkene jeg vet om! Deilig kokossmak blandet med ananas er en kjempe god kombinasjon. Noe som er enda bedre er å blande inn...

Kakao med kremtopp og en klype havsalt

Denne kakaoen varmer godt i kroppen! Har du noen gang prøvd kakao med havsalt? Saltet runder av smaken, og gir kakaoen det lille ekstra. Topper du med pisket krem i...

Dalgona – iskaffe

Den supergode Dalgona-iskaffen har definitivt blitt en favoritt hjemme hos oss. Det gode kaffeskummet blandet med iskald melk gir en utrolig god smak du ikke får nok...

Creamy eggnog

Hva med en skikkelig god eggelikør i julen? Den gir deg en ordentlig smak av jul, og passer fint som en liten fordrink, dessert eller gave. Lag den gjerne dagen før, og...

Middag i en fei!

Noen ganger er det greit at middagen blir laget raskt. Her finner du en samling av retter som går fort å lage.

Enkel hummus med edamamebønner

Kremete, deilig hummus med litt ekstra topping! Det får du i denne retten - som passer godt til tapasbordet, eller som tilbehør til grillmat. Som...

Supergod maiskrem

Deilig og kremete maiskrem passer helt utmerket som sidedish til grillmat, ved siden av et godt kjøttstykke, eller som en dipp. Maiskremen har en...

Nydelig tzatziki

Tzatziki må være noe av det beste tilbehøret jeg vet om! Det passer like godt som snacks med et godt brød til, som en god saus ved siden av grillmat...

Verdens beste guacamole

Er det noe som virkelig er avhengighetsskapende er det denne guacamolen, som jeg tør påstå er VERDENS BESTE GUACAMOLE! Den passer kjempe godt som...

Smakfull ruccolapesto

Pesto trenger ikke bare lages på basilikum, å lage den  basert på ruccola er minst like godt! Da sipper du å plukke av hvert eneste blad på...

Creamy corndip

Denne dippen passer kjempe godt både som tilbehør til taco, eller som en dipp til salte nachos! Her får du en god blanding av søte mais, blandet med...

Pin It on Pinterest

Share This