Ooo disse er supergode! Cheesy butterdeig med bacon, og litt ekstra sting med jalapeño blir fort en favoritt! Server gjerne med aioli eller rømme ved siden av.


Jalapeño cheddar puff-twist
- Forberedelser: 25 minutter
- Koketid: 35 minutter
- Total tid: 1 time
- Porsjoner: ca. 20 twisties
Beskrivelse
Den ultimate snacksen! Disse puff-twistene er laget med butterdeigsplater, og fylt med cheddar, jalapeño og bacon. Kjempegode!
Ingredienser
Skaler oppskrift
- 4 butterdeigsplater
- 1 egg, lett vispet
- 150 g Cheddar, revet
- Jalapeño, finkuttet, mengde etter smak
- 140 g bacon
- Salt
- Sitrondråper
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 200 °C.
- Legg et bakepapir på et stekebrett.
- Kjevle ut butterdeigsplatene så de blir litt lengre.
- Del platene opp på langs så du får lange og tynne strimler. Del de lange strimlene i to tvers over. De blir mye større i ovnen, så det er godt med mye fyll så det ikke bare smaker deig.
- Legg på jalapeño og ost på en strimmel.
- Legg en strimmel på langs over strimmelen så den dekker jalapeño og ost.
- Trykk strimlene sammen i endene så de limes.
- Skjær opp baconet i like brede strimler som butterdeigsstrimlene.
- Legg en baconstrimmel oppå butterdigstrimlene du har begynt å fylle, deretter twister du strimlene med bacon ca. to ganger.
- Legg de twistede strimlene over på stekebrettet og pensle de lett med et pisket egg.
- Dryss over havsalt, revet cheddar og noen dråper sitronsaft.
- Stekes i ca. 35 – 45 minutter.
Notater
Disse er kjempe kjekke å ha med på tur, eller kan nytes som en liten snack hjemme.
- Kategori: Snacks
- Metode: Stekeovn
- Kjøkken: Amerikansk
Nøkkelord: cheddar, jalapeño, bacon

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.