Ooo disse er supergode! Cheesy butterdeig med bacon, og litt ekstra sting med jalapeño blir fort en favoritt! Server gjerne med aioli eller rømme ved siden av.

Jalapeño cheddar puff-twist
- Forberedelser: 25 minutter
- Koketid: 35 minutter
- Total tid: 1 time
- Porsjoner: ca. 20 twisties
Beskrivelse
Den ultimate snacksen! Disse puff-twistene er laget med butterdeigsplater, og fylt med cheddar, jalapeño og bacon. Kjempegode!
Ingredienser
- 4 butterdeigsplater
- 1 egg, lett vispet
- 150 g Cheddar, revet
- Jalapeño, finkuttet, mengde etter smak
- 140 g bacon
- Salt
- Sitrondråper
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 200 °C.
- Legg et bakepapir på et stekebrett.
- Kjevle ut butterdeigsplatene så de blir litt lengre.
- Del platene opp på langs så du får lange og tynne strimler. Del de lange strimlene i to tvers over. De blir mye større i ovnen, så det er godt med mye fyll så det ikke bare smaker deig.
- Legg på jalapeño og ost på en strimmel.
- Legg en strimmel på langs over strimmelen så den dekker jalapeño og ost.
- Trykk strimlene sammen i endene så de limes.
- Skjær opp baconet i like brede strimler som butterdeigsstrimlene.
- Legg en baconstrimmel oppå butterdigstrimlene du har begynt å fylle, deretter twister du strimlene med bacon ca. to ganger.
- Legg de twistede strimlene over på stekebrettet og pensle de lett med et pisket egg.
- Dryss over havsalt, revet cheddar og noen dråper sitronsaft.
- Stekes i ca. 35 – 45 minutter.
Notater
Disse er kjempe kjekke å ha med på tur, eller kan nytes som en liten snack hjemme.
- Kategori: Snacks
- Metode: Stekeovn
- Kjøkken: Amerikansk
Nøkkelord: cheddar, jalapeño, bacon

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.
Liker du pasta?
Det gjør jeg og! Når jeg vet jeg skal ha pasta til middag gleder jeg meg litt ekstra, gjør du?
Klikker du her finner du alle mine beste pastaretter.

Middag i en fei!
Noen ganger er det greit at middagen blir laget raskt. Her finner du en samling av retter som går fort å lage.