img { width: 100%; height: auto; }

Mmm disse dumplingsene er SUPERGODE! Enten du vil ha seige og gode dumplings, eller noen som er crispy får du fremgangsmåten her. De passer kjempe godt som forret, middag med mer tilbehør eller som en snack. Bare nyt og kos deg!

Dampede dumplings med svinekjøtt, soyasaus, ingefær og koriander
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kjempe gode dumplings

Kjempegode dumplings


  • Forfatter: Ida
  • Forberedelser: 1 time og 8 minutter
  • Koketid: 7 minutter
  • Total tid: 1 time og 15 minutter
  • Porsjoner: 10 - 15 1x

Beskrivelse

Ordentlig gode dumplings du kan nyte alene, eller som en del av et tapasbord sammen med fler.


Ingredienser

Skaler oppskrift

Dumplingsdeig

  • 5 dl hvetemel
  • 2 dl kokende vann

Dumplingsfyll

  • 400 g svinekjøttdeig
  • 150 g hodekål, finsnittet
  • 1 løk, finhakket
  • 4 fedd hvitløk
  • 15o g sopp, grovkuttet
  • 2 ss frisk ingefær, revet
  • 1 rød chili, finhakket
  • 1 dl oystersauce
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss fishsauce
  • 1 ss sesamolje

Dippsaus

  • Søt chilisaus
  • Soyasaus

Topping

  • Koriander
  • Sesamfrø

Slik gjør du

Lag dumplingsdeigen

  1. Bland sammen mel og vann raskt sammen til dumplingsdeigen.
  2. Klem melet og vannet sammen til en klump, ta plastikkfolie rundt den og la den hvile i kjøleskapet i 15 minutter.
  3. Del deretter deigen i 3 like store deler.
  4. Pakk inn 2/3 av deigen i plastikkfolie, og sett i kjøleskapet igjen.
  5. 1/3 av deigen som er igjen på benken kjevles ut til den er ca. 2 mm tynn.
  6. Skjær ut sirkler med et stort kjøkkenglass eller lignende.

Slik lager du dumplings

  1. Bland alle ingrediensene til fyllet sammen i en bolle.
  2. Fyll de utskjært sirklene med fyll, pensle vann rundt hele kanten og brett dem sammen.
  3. Sett de ferdige dumplingsene kaldt med plastfolie over, mens du kjevler ut resten av deigen og gjentar prosessen.

Bambussteamer

Slik damper du dumplings

  1.  Jeg bruker bambussteamer, men hvis du ikke har det kan du enkelt bruke sil eller lignende over en kjele med kokende vann med lokket over.
  2. Bruker du bambussteamer starter du med å ta et stort bakepapir, i «bunnetasjen» av bambussteameren.
  3. Legg så mange av dumplingsene du får plass til oppi bambussteameren, og brett resten av bakepapiret over så du pakker dumplingsene inn i bakepapir.
  4. Gjør det samme i «etasjen» over i bambussteameren.
  5. Dampe dumplingsene i 8 minutter, enten du har dem i sil, eller i bambussteamer.

Ønsker du stekte, crispy dumplings? Slik får du dem:

  1. Ta en spiseskje med nøytral olje på høy varme i en stor stekepanne.
  2. Ha i dumplingsene og stek dem i 2-3 minutter. La dem ligge rolig uten å snu på de, så de får en crispy stekeskorpe.
  3. Ha i 1 dl vann, og ta over et lokk med en gang. Det vil sprute mye, så her gjelder det å være rask!
  4. La dumplingsene steke videre i 3-4 minutter , eller til alt vannet er fordampet.
  5. Ta deretter av lokket, og la de ligge videre i 2 minutter.

Stekte dumplings

Dumplings

  • Kategori: Kjøtt til middag
  • Metode: Damping
  • Kjøkken: Kinesisk

Nøkkelord: dumplings, gyoza, kinesisk,

Pin It on Pinterest

Share This