img { width: 100%; height: auto; }

En kjempe god kjøttgryte som varmer godt. Blåmuggosten gir en ekstra god smak til gryten, og sammen med potet- og sellerirotstappen lover jeg det blir helt himmelsk. 

Når en gryte står å putrer så lenge som denne blir kjøttet i gryten kjempe mørt, og nærmest smelter på tungen. Den er verdt å vente på!

 

 

Print

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kjøttgryte med hint av blåmuggost

Kjøttgryte med hint av blåmuggost


  • Forfatter: Ida
  • Forberedelser: 25 minutter
  • Koketid: 3 timer
  • Total tid: 3 timer 25 minutter
  • Porsjoner: 4 1x

Beskrivelse

En god og mettende kjøttgryte med hint av blåmuggost. Kjøttet blir så deilig og mørt at det faller fra hverandre, og blåmuggosten gir en ekstra smak som får deg til å spise hver dråpe!


Ingredienser

Skaler oppskrift

Kjøttgryte

  • 1 rødløk, finhakket
  • 150 g sjampinjong, delt i fire
  • 500 g oksekjøtt (gjerne høyrygg), delt i mellomstore biter
  • 100 g bacon, delt i biter
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss tomatpuré
  • 1/2 flaske rødvin
  • 1 ts sukker
  • 50 g blåmuggost
  • 1 dl fløte
  • 1 laurbærblad
  • Sitronsaft
  • Frisk basilikum

Potet- og sellerirotstappe

  • 400 g skrelte mandelpoteter
  • 400 g sellerirot, renset og kuttet i terninger
  • 50 g smør
  • 50 g revet parmesan
  • Sitronsaft, mengde etter smak
  • 2 ss crème Fraîche
  • 2 never bladpersille, hakket
  • 1 ss Dijon sennep
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Varm smør og olje i en gryte, og stek kjøttbitene på høy varme slik at de blir brunet.
  2. Ta ut kjøttet og sett det til side, mens du steker sjampinjongene til de får farge.
  3. Legg soppen til side sammen med kjøttet.
  4. Stek baconbitene til de får farge, tilset deretter løk og hvitløk.
  5. La dette surre sammen til løken blir myk, og baconet er ferdig stekt.
  6. Tilsett kjøttet og soppen i gryta, rør inn tomatpuré.
  7. Ha deretter i rødvin, sukker, laurbærblad og blåmuggosten.
  8. Smak deg gjerne frem til hvor mye blåmuggost du vil ha. Personlig synes jeg det er godt med en del.
  9. La gryta småputre på lav/medium varme i 3 timer.
  10. Rør gjerne rundt i gryta noen ganger, og ha i mer rødvin hvis det ser ut som gryta koker tørr.
  11. På slutten av koketiden tilsetter du fløte, og smaker til med salt, pepper og sitronsaft.

Slik lager du potet- og sellerirotstappen

  1. Kok ferdig kuttet potet og selleri i usaltet vann.
  2. Hell av vannet.
  3. Mos grønnsakene med en stapper.
  4. Visp inn smør, parmesan, crème fraîche, sitronsaft, persille, salt og pepper.

Server kjøttgryten sammen med potet- og selleristappe, toppet med basilikum.

Da er det bare å kose seg, med deilig og varmende gryte!

Notater

Smak gjerne til med blåmuggosten før du har alt oppi, så regulerer du selv hvor mye smak du vil ha av blåmuggost.

  • Kategori: Gryterett
  • Metode: Langtidskoking

Nøkkelord: gryterett, kjøtt, blåmuggost, kjøttgryte, potetstappe

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.

Laks med kremet saus

Dette er en kjempe god laksemiddag som varmer godt. Den kan serveres med både ris, poteter eller...

Smakfull ruccolapesto

Pesto trenger ikke bare lages på basilikum, å lage den  basert på ruccola er minst like godt! Da...

Liker du pasta?

Det gjør jeg og! Når jeg vet jeg skal ha pasta til middag gleder jeg meg litt ekstra, gjør du?

Klikker du her finner du alle mine beste pastaretter.

Varmende eplecider med salt karamell

Dette er en perfekt kombinasjon av salt og søtt som virkelig smelter på tungen! Denne koppen med godsaker lager jeg som oftest på høsten, når det begynner å bli surt og...

Vanilla iced coffee

GODIS-ALARM! Denne iskaffen er nesten en liten dessert i seg selv. Her får du nemlig ikke bare kaffe med litt melk og is, men kaffe blandet med vaniljeis! Med kremtopp...

Superdigg milkshake med lakris og bringebær

Liker du smaken av lakris og bringebær sammen? Det gjør jeg! Derfor har jeg laget denne milkshaken med lakrisis og frosne bringebær. Jeg hadde også litt Hockeypulver i,...

Sommerlig lemonade

Dette er en kjempe god forfriskning i sommervarmen! Syrlig lemonade med mynteblader, sitron- og limeskiver, namm! I tillegg er den rask å lage, og holder seg godt i...

Smoothiebowl med cantaloupe og drue

Når det blir varmere ute er det ekstra godt med noe kaldt og forfriskende. Denne smoothiebowlen er en god blanding søtt og syrlig, og bør nytes med en gang rett fra...

Piña Colada med jordbærswirl

Piña Colada må være en av de beste sommerdrinkene jeg vet om! Deilig kokossmak blandet med ananas er en kjempe god kombinasjon. Noe som er enda bedre er å blande inn...

Kakao med kremtopp og en klype havsalt

Denne kakaoen varmer godt i kroppen! Har du noen gang prøvd kakao med havsalt? Saltet runder av smaken, og gir kakaoen det lille ekstra. Topper du med pisket krem i...

Dalgona – iskaffe

Den supergode Dalgona-iskaffen har definitivt blitt en favoritt hjemme hos oss. Det gode kaffeskummet blandet med iskald melk gir en utrolig god smak du ikke får nok...

Creamy eggnog

Hva med en skikkelig god eggelikør i julen? Den gir deg en ordentlig smak av jul, og passer fint som en liten fordrink, dessert eller gave. Lag den gjerne dagen før, og...

Middag i en fei!

Noen ganger er det greit at middagen blir laget raskt. Her finner du en samling av retter som går fort å lage.

Supergod maiskrem

Deilig og kremete maiskrem passer helt utmerket som sidedish til grillmat, ved siden av et godt kjøttstykke, eller som en dipp. Maiskremen har en...

Nydelig tzatziki

Tzatziki må være noe av det beste tilbehøret jeg vet om! Det passer like godt som snacks med et godt brød til, som en god saus ved siden av grillmat...

Verdens beste guacamole

Er det noe som virkelig er avhengighetsskapende er det denne guacamolen, som jeg tør påstå er VERDENS BESTE GUACAMOLE! Den passer kjempe godt som...

Smakfull ruccolapesto

Pesto trenger ikke bare lages på basilikum, å lage den  basert på ruccola er minst like godt! Da sipper du å plukke av hvert eneste blad på...

Creamy corndip

Denne dippen passer kjempe godt både som tilbehør til taco, eller som en dipp til salte nachos! Her får du en god blanding av søte mais, blandet med...

Pin It on Pinterest

Share This