img { width: 100%; height: auto; }

Jeg ELSKER chili con carne! Dette er ordentlig innevær-kosemat-i-en-bolle-middag som varmer godt i magen. Server den gjerne med hjemmelaget guacamole og nachos ved siden av, og jeg kan love deg at du vil kose deg MAX!

 

 

Print

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Chili con carne med nachos, rømme, guacamole og koriander

Varmende chili con carne


  • Forfatter: Ida
  • Forberedelser: 30 minutter
  • Koketid: 30 minutter
  • Total tid: 1 time
  • Porsjoner: 8-10 1x

Beskrivelse

Chili con carne er en av de rettene jeg lager aller mest, spesielt når vi får gjester. Den har mye smak, og varmer godt!


Ingredienser

Skaler oppskrift

Chili con carne

  • 800 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 140 g bacon, grovhakket (kan sløyfes)
  • 2 rødløk, finhakket
  • 1 rød paprika, grovhakket
  • 1 grønn paprika, grovhakket
  • 1 gul paprika, grovhakket
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 chili, finhakket
  • 2 bokser hermetiske hakkede tomater
  • 1 ss tomatpuré
  • 200 g soltørkede tomater, finhaket
  • 2 bokser hermetiske chili bønner (husk å ta vare på væsken)
  • 1 lime, saften
  • 1 hel kanelstang (kan sløyfes)
  • 1 ts brunt sukker
  • 2 dl oksebuljong
  • 2 ts chilipulver
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 neve frisk koriander
  • Salt og pepper

Tilbehør


Slik gjør du

Chili con carne

 

  1. Stek kjøttdeigen raskt på medium høy varme.
  2. Krydre kjøttet mens det steker med salt og pepper.
  3. Ha den stekte kjøttdeigen over i en bolle og sett til side.
  4. Stek også baconet sprøtt i stekepannen, og sett til side.
  5. I den samme stekepannen har du i paprika, løk, hvitløk og chili.
  6. Stek det på medium varme til løken blir myk.
  7. Tilsett krydderet og stek videre i ca. 1 minutt.
  8. Deretter tilsetter du hakkede tomater, soltørkede tomater, væsken fra chilibønnene, tomatpuré og oksebuljong.
  9. Ha i den stekte kjøttdeigen og kanelstangen og rør det hele sammen.
  10. Gi gryten et oppkok og la den stå å småputre på svak varme i ca. 30 minutter.
  11. Mens gryten godgjør seg kan du lage hjemmelaget guacamole.
  12. Mot slutten av koketiden (etter ca. 15 minutter) har du i limesaften, sukkeret og bønnene. Jeg er ikke så glad i bønner, så jeg tar bare bønner fra én boks (men bruker væsken fra to bokser).
  13. Smak på gryten og kjenn etter om du ønsker mer salt, lime, sukker eller annet krydder.
  14. Fjern kanelstangen og server gryten toppet med frisk koriander, med guacamole, nachos og rømme ved siden av.

Chili con carne

Notater

Som nevnt er dette en av mine favorittretter når jeg får gjester. Den kan stå å putre på lav varme mens gjestene kommer, du kan også lage den dagen før og bare varme den opp når gjestene kommer.

Den kan også lages som en vegetarversjon; ta en ekstra boks med bønner, eller erstatt kjøttdeigen med biter av søtpotet.

  • Kategori: Gryterett
  • Metode: Steking
  • Kjøkken: Meksikansk

Nøkkelord: chili, chili con carne, meksikansk, guacamole, nachos, rømme, koriander, kjøttdeig

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.

Laks med kremet saus

Dette er en kjempe god laksemiddag som varmer godt. Den kan serveres med både ris, poteter eller...

Smakfull ruccolapesto

Pesto trenger ikke bare lages på basilikum, å lage den  basert på ruccola er minst like godt! Da...

Liker du pasta?

Det gjør jeg og! Når jeg vet jeg skal ha pasta til middag gleder jeg meg litt ekstra, gjør du?

Klikker du her finner du alle mine beste pastaretter. 

Varmende eplecider med salt karamell

Dette er en perfekt kombinasjon av salt og søtt som virkelig smelter på tungen! Denne koppen med godsaker lager jeg som oftest på høsten, når det begynner å bli surt og...

Vanilla iced coffee

GODIS-ALARM! Denne iskaffen er nesten en liten dessert i seg selv. Her får du nemlig ikke bare kaffe med litt melk og is, men kaffe blandet med vaniljeis! Med kremtopp...

Superdigg milkshake med lakris og bringebær

Liker du smaken av lakris og bringebær sammen? Det gjør jeg! Derfor har jeg laget denne milkshaken med lakrisis og frosne bringebær. Jeg hadde også litt Hockeypulver i,...

Sommerlig lemonade

Dette er en kjempe god forfriskning i sommervarmen! Syrlig lemonade med mynteblader, sitron- og limeskiver, namm! I tillegg er den rask å lage, og holder seg godt i...

Smoothiebowl med cantaloupe og drue

Når det blir varmere ute er det ekstra godt med noe kaldt og forfriskende. Denne smoothiebowlen er en god blanding søtt og syrlig, og bør nytes med en gang rett fra...

Piña Colada med jordbærswirl

Piña Colada må være en av de beste sommerdrinkene jeg vet om! Deilig kokossmak blandet med ananas er en kjempe god kombinasjon. Noe som er enda bedre er å blande inn...

Kakao med kremtopp og en klype havsalt

Denne kakaoen varmer godt i kroppen! Har du noen gang prøvd kakao med havsalt? Saltet runder av smaken, og gir kakaoen det lille ekstra. Topper du med pisket krem i...

Dalgona – iskaffe

Den supergode Dalgona-iskaffen har definitivt blitt en favoritt hjemme hos oss. Det gode kaffeskummet blandet med iskald melk gir en utrolig god smak du ikke får nok...

Creamy eggnog

Hva med en skikkelig god eggelikør i julen? Den gir deg en ordentlig smak av jul, og passer fint som en liten fordrink, dessert eller gave. Lag den gjerne dagen før, og...

Middag i en fei!

Noen ganger er det greit at middagen blir laget raskt. Her finner du en samling av retter som går fort å lage.

Supergod maiskrem

Deilig og kremete maiskrem passer helt utmerket som sidedish til grillmat, ved siden av et godt kjøttstykke, eller som en dipp. Maiskremen har en...

Nydelig tzatziki

Tzatziki må være noe av det beste tilbehøret jeg vet om! Det passer like godt som snacks med et godt brød til, som en god saus ved siden av grillmat...

Verdens beste guacamole

Er det noe som virkelig er avhengighetsskapende er det denne guacamolen, som jeg tør påstå er VERDENS BESTE GUACAMOLE! Den passer kjempe godt som...

Smakfull ruccolapesto

Pesto trenger ikke bare lages på basilikum, å lage den  basert på ruccola er minst like godt! Da sipper du å plukke av hvert eneste blad på...

Creamy corndip

Denne dippen passer kjempe godt både som tilbehør til taco, eller som en dipp til salte nachos! Her får du en god blanding av søte mais, blandet med...

Pin It on Pinterest

Share This