img { width: 100%; height: auto; }

Jeg ELSKER chili con carne! Dette er ordentlig innevær-kosemat-i-en-bolle-middag som varmer godt i magen. Server den gjerne med hjemmelaget guacamole og nachos ved siden av, og jeg kan love deg at du vil kose deg MAX!

 

Chili con carne med nachos, rømme, guacamole og koriander

 

Print

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Chili con carne med nachos, rømme, guacamole og koriander

Varmende chili con carne


  • Forfatter: Ida
  • Forberedelser: 30 minutter
  • Koketid: 30 minutter
  • Total tid: 1 time
  • Porsjoner: 8-10 1x

Beskrivelse

Chili con carne er en av de rettene jeg lager aller mest, spesielt når vi får gjester. Den har mye smak, og varmer godt!


Ingredienser

Skaler oppskrift

Chili con carne

  • 800 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 140 g bacon, grovhakket (kan sløyfes)
  • 2 rødløk, finhakket
  • 1 rød paprika, grovhakket
  • 1 grønn paprika, grovhakket
  • 1 gul paprika, grovhakket
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 chili, finhakket
  • 2 bokser hermetiske hakkede tomater
  • 1 ss tomatpuré
  • 200 g soltørkede tomater, finhaket
  • 2 bokser hermetiske chili bønner (husk å ta vare på væsken)
  • 1 lime, saften
  • 1 hel kanelstang (kan sløyfes)
  • 1 ts brunt sukker
  • 2 dl oksebuljong
  • 2 ts chilipulver
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 neve frisk koriander
  • Salt og pepper

Tilbehør


Slik gjør du

Chili con carne

 

  1. Stek kjøttdeigen raskt på medium høy varme.
  2. Krydre kjøttet mens det steker med salt og pepper.
  3. Ha den stekte kjøttdeigen over i en bolle og sett til side.
  4. Stek også baconet sprøtt i stekepannen, og sett til side.
  5. I den samme stekepannen har du i paprika, løk, hvitløk og chili.
  6. Stek det på medium varme til løken blir myk.
  7. Tilsett krydderet og stek videre i ca. 1 minutt.
  8. Deretter tilsetter du hakkede tomater, soltørkede tomater, væsken fra chilibønnene, tomatpuré og oksebuljong.
  9. Ha i den stekte kjøttdeigen og kanelstangen og rør det hele sammen.
  10. Gi gryten et oppkok og la den stå å småputre på svak varme i ca. 30 minutter.
  11. Mens gryten godgjør seg kan du lage hjemmelaget guacamole.
  12. Mot slutten av koketiden (etter ca. 15 minutter) har du i limesaften, sukkeret og bønnene. Jeg er ikke så glad i bønner, så jeg tar bare bønner fra én boks (men bruker væsken fra to bokser).
  13. Smak på gryten og kjenn etter om du ønsker mer salt, lime, sukker eller annet krydder.
  14. Fjern kanelstangen og server gryten toppet med frisk koriander, med guacamole, nachos og rømme ved siden av.

Chili con carne

Notater

Som nevnt er dette en av mine favorittretter når jeg får gjester. Den kan stå å putre på lav varme mens gjestene kommer, du kan også lage den dagen før og bare varme den opp når gjestene kommer.

Den kan også lages som en vegetarversjon; ta en ekstra boks med bønner, eller erstatt kjøttdeigen med biter av søtpotet.

  • Kategori: Gryterett
  • Metode: Steking
  • Kjøkken: Meksikansk

Nøkkelord: chili, chili con carne, meksikansk, guacamole, nachos, rømme, koriander, kjøttdeig

Pin It on Pinterest

Share This