img { width: 100%; height: auto; }

Kjøttboller i rød saus er kanskje noe av det beste jeg får ved tapasbordet, men det er utrolig kjipt hvis kjøttbollene ender opp som tørre viskelær. I denne oppskriften får du ordentlig saftige kjøttboller som smelter på tungen. De er like gode ved tapasbordet som en saus til pasta. Enjoy!

Saftige kjøttboller i rød tomatsaus med basilikum og parmesan i stekepanne
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Saftige kjøttboller i rød tomatsaus med basilikum og parmesan

Saftige kjøttboller med tomatsaus


  • Forfatter: Ida
  • Forberedelser: 30 minutter
  • Koketid: 30 minutter
  • Total tid: 1 time
  • Porsjoner: 6 1x

Beskrivelse

Saftige kjøttboller med mye smak, i deilig tomatsaus.


Ingredienser

Skaler oppskrift

Kjøttboller:

  • 600 g kjøttdeig
  • 3 sjalottløk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss oliven, finhakket
  • 2 loffskiver uten skorpe
  • 50 g parmesan, finrevet
  • 1 neve basilikum, finhakket
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper

Tomatsaus:

  • 3 bokser hakkede tomater
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 2 dl rødvin
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 ss sukker
  • 2 ts salt
  • 2 never basilikum, finhakket
  • 50 g parmesan, finrevet
  • Oljen fra kjøttbollene

Slik gjør du

Slik lager du kjøttbollene:

  1. Ha kjøttdeigen i en stor bolle.
  2. Skjær av skorpene på brødskivene, og skjær brødskivene i mindre biter.
  3. Bløtlegg brødbitene i en liten skål med litt melk, så de enklere fordeler seg rundt med kjøttdeigen. La de stå å trekke litt i skålen.
  4. Hakk opp løken, oliven og hvitløken, og tilsett i bollen sammen med kjøttdeigen.
  5. Ha også i de fuktige brødbitene, basilikum, parmesan, salt og pepper.
  6. Bland kjøttdeigen og resten av ingrediensene godt sammen.
  7. Rull kjøttdeigen til passe store kjøttboller.
  8. Stek kjøttbollene i olje på høy varme i en stekepanne med høye kanter, slik at de får en god stekeskorpe. De skal ikke stekes helt gjennom.
  9. Ta så kjøttbollene på en asjett og sett til side.
  10. Husk å ta vare på oljen du stekte kjøttbollene i.

Slik lager du tomatsausen:

  1.  Skjær opp løken og hvitløken.
  2. Stek løken og hvitløken på medium varme i olje fra kjøttbollene i en stekepanne med høye kanter.
  3.  Tilsett deretter rødvinseddik og rødvin.
  4. La dette koke i ca. 3 minutter, før du heller i de hakkede tomatene.
  5. Smak til med sukker og salt.
  6. La sausen koke i ca. 5 minutter.
  7. Ha i kjøttbollene og la det hele småkoke under lokk i 10-15 minutter.
  8. Topp kjøttbollene med parmesan og basilikum.

Server gjerne ved siden av pasta, eller som en tapasrett.

Saftige kjøttboller i tomatsaus

  • Kategori: Kjøtt til middag
  • Metode: Steking
  • Kjøkken: Italiensk

Nøkkelord: italienske kjøttboller, tomatsaus, parmesan

Pin It on Pinterest

Share This