Kjøttboller i rød saus er kanskje noe av det beste jeg får ved tapasbordet, men det er utrolig kjipt hvis kjøttbollene ender opp som tørre viskelær. I denne oppskriften får du ordentlig saftige kjøttboller som smelter på tungen. De er like gode ved tapasbordet som en saus til pasta. Enjoy!

Print

Saftige kjøttboller med tomatsaus
- Forberedelser: 30 minutter
- Koketid: 30 minutter
- Total tid: 1 time
- Porsjoner: 6 1x
Beskrivelse
Saftige kjøttboller med mye smak, i deilig tomatsaus.
Ingredienser
Skaler oppskrift
Kjøttboller:
- 600 g kjøttdeig
- 3 sjalottløk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ss oliven, finhakket
- 2 loffskiver uten skorpe
- 50 g parmesan, finrevet
- 1 neve basilikum, finhakket
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
Tomatsaus:
- 3 bokser hakkede tomater
- 2 sjalottløk, finhakket
- 2 dl rødvin
- 1 ss rødvinseddik
- 1 ss sukker
- 2 ts salt
- 2 never basilikum, finhakket
- 50 g parmesan, finrevet
- Oljen fra kjøttbollene
Slik gjør du
Slik lager du kjøttbollene:
- Ha kjøttdeigen i en stor bolle.
- Skjær av skorpene på brødskivene, og skjær brødskivene i mindre biter.
- Bløtlegg brødbitene i en liten skål med litt melk, så de enklere fordeler seg rundt med kjøttdeigen. La de stå å trekke litt i skålen.
- Hakk opp løken, oliven og hvitløken, og tilsett i bollen sammen med kjøttdeigen.
- Ha også i de fuktige brødbitene, basilikum, parmesan, salt og pepper.
- Bland kjøttdeigen og resten av ingrediensene godt sammen.
- Rull kjøttdeigen til passe store kjøttboller.
- Stek kjøttbollene i olje på høy varme i en stekepanne med høye kanter, slik at de får en god stekeskorpe. De skal ikke stekes helt gjennom.
- Ta så kjøttbollene på en asjett og sett til side.
- Husk å ta vare på oljen du stekte kjøttbollene i.
Slik lager du tomatsausen:
- Skjær opp løken og hvitløken.
- Stek løken og hvitløken på medium varme i olje fra kjøttbollene i en stekepanne med høye kanter.
- Tilsett deretter rødvinseddik og rødvin.
- La dette koke i ca. 3 minutter, før du heller i de hakkede tomatene.
- Smak til med sukker og salt.
- La sausen koke i ca. 5 minutter.
- Ha i kjøttbollene og la det hele småkoke under lokk i 10-15 minutter.
- Topp kjøttbollene med parmesan og basilikum.
Server gjerne ved siden av pasta, eller som en tapasrett.
- Kategori: Kjøtt til middag
- Metode: Steking
- Kjøkken: Italiensk
Nøkkelord: italienske kjøttboller, tomatsaus, parmesan

Mitt navn er Ida. Jeg er en selvlært matsnekker som prøver å sette sammen det jeg har av ingredienser på kjøkkenet, mens jeg krysser fingrene og håper det blir godt.